zeynepbalci Anneler bu fitil toplatılıyormuş galiba öyle bi haber okudum ben yarın uçağa binecektim dr binmeden yarısını ver demiştii napcam ben şimdi, vermesem rahatsız olur mu bebeğim ? Uçak yolculuğu yapan annelerim tecrübelerini anlatabilir mii?
PPrensannesiiii zeynepbalci fitili neden veriyorsunuz orasını anlamadım sadece uçağa bindiği için mi yoksa bi rahatsızlığı mı var?
Seyma_Mirza zeynepbalci ne için ki bu ilaç bizde bir kaç haftaya uçak yolculuğu yapicaz ama sıkıntı olmuyo diye biliyorum
sr_ky zeynepbalci biz bebeğimizle sürekli biniyoruz 1 aylıktan beridir. Bize doktor öyle bişi demedi. Bebek ağlar kalkarken ve inerken bunlar çok doğal kulağı tıkanıyor ve baskı yapıyor. Kalkarken ve inerken emzik kullanmak veya emzirmek öneriliyor yutkunmasını sağladığı için. Çoğu doktor fitili önermiyor hastalansa bile.
PPrensannesiiii zeynepbalci nasıl bi faydası oluyormuş bende ay sonu uçak yolcuğu yapacağım da doktorunuz ne dedi tam olarak?
Zeynep2304 zeynepbalci bence uçakta uyuması için ver demiştir fitil uyutur çünkü ama uçağa neden almıyorlarmış anlamadim
Ikrazumra19 zeynepbalci bizde binicez ucaga ama doktor hicbirseye gerek yok dedi yani ne gerek varki bos yere
zeynepbalci PPrensannesiiii binmeden yarısını ver dedi öyle açıklama yapmadı başka kalkarken inerken emzir dedi onu burda da okumuştum çenesi çalışsın basınç az etkilesin diye ama fitili açıklamadı
zeynepbalci Ikrazumra19 ne biliyim valla bi sürü şey konuşunca neden diye soramıyosun muayenede ağladı kızım zaten pek durmadı
zeynepbalci sr_ky kullanmayalım biz de o zaman benim de bebeğim 45 günlük daha tecrübesizim ben de bilmiyorum çok şeyi
Ikrazumra19 zeynepbalci ates dusurucu bu ilac canim cok gereksiz yani emiyirsa emzir yada emzik ver bos yere ilac verme bebegine
Zeytinimbenim zeynepbalci ben bebekle çok yolculuk yaptım 10 defa yaptım en az. Hiç vermedim fitil falan. Ne gerek var ne kadar ağır bir ilaç. Çoğu ülkede kullanılmıyor bile. Sadece kalkışta ve inişte emzir yeter basınç olmasın o kadar baş ağrısı kulak ağrısı basınçtan olur. İyi yolculuklar 🌺🍀
zeynepbalci Zeynep2304 uçağa almıyolar demedim kuzum, ilaç olarak piyasadan toplatılıyomuş öyle okudum nette haberde
Nurcan03 zeynepbalci muhtemelen belli bir serisi toplatılıyordur. Sağlık bakanlığının sitesine bakın isterseniz. Ya da bir eczacıya sorun onlar bilir. Ama uçağa binerken fitil vermenize gerek yok. Doktor biraz işgüzarlık yapmış. Siz uçağa bindiğinizde kalkış yaparken emiyorsa emzirin emmiyorsa biberon ya da emzik verin. Yutkunma hareketi yapsın. Onun harici bir şey yapmanıza gerek yok. Zaten 45 günlük daha yavrucak.
Elif3334 zeynepbalci hanfendi o ilaçlar masum değil çerez gibi kullanılmaz bir sürü yan etkisi var.çocuğunuz sakinse ne gerek var. Sürekli ağlayan bebegimle ben 4 aylık bebekle tek başıma yolculuk yaptım uyku saatine aldım bileti uçağa geçince emzirdim sonra uyudu.emzik kullanmadığım halde emzik verdim yutkunup basınçtan etkilenmesin diye şükür bi sorun olmadı.bebek arabamı uçağa kadar götürdüm uçağın kapısından gelip aldılar.sonrada uçağın kapısına bırakıyorlar kolaylık oluyor
zeynepbalci Elif3334 çok teşekkür ederim bilmiyordum cidden aydınlandım burda 🙏🌸 bebek arabasında çok kararsızım söylediğiniz çok iyi ama inince bir de çekmeli valizim olacak tek başıma ikisini süremem sanırım, portbebeyi uçağa alırlar mı yada bebek arabasına koydukları yere mi alırlar sizce 🤔