bulut_07 Elfelf ya ilte bende yaptırayım diyorum ama kimisi yaptır kimisi yaptırma dedi karıştı kafam peki siz yaptırdığınızda bebeğiniz kac aylıktı
Elfelf bulut_07 ilk yaptırdığımda 7 aylıktı. İkinci tür olanı duyduğumda 2,5 yaşındaydı onu da o zaman yaptırdım. Aslında daha erken yapılıyormuş 1 yaş gibi ama doktorum tavsiye etti. Kendine de çok güveniyorum.
bulut_07 Busraaa16 ya benim kızım 7 ayına girecek yeni haberim oluyor işte buradakiler cok sorumsuz hic demedilerse desende yaptırma diyorlar şaka gibi
Busraaa16 bulut_07 uzulmeyin hiç geç değil menenjit için çok şükür bu zamana kadar olmamış bundan sonra da olmazlar inşallah ama yine de önlem şart tabi ki.
bulut_07 askanne10 bizim uzman cocuk doktoru 7. Ay icin nimenrix dedi 9. Ve 1 yaş icinde başla söyledi şimdi biz de bu ayın 28 de ilk dozumuzu vurdurucaz fiyatta 385 TL denildi
askanne10 bulut_07 toplam bir doz nimenrix ve iki bexero nu olacak birde biz ilk şubatta başladık bexero 470 idi şimdi ise 550 olmuştu 3. Doz olduk o aşıdan nimenrix iki doz olduk ama daha bir doz kaldı ikisi de
bulut_07 Elfelf anladım bizde bu ayın 28 de ilk dozumuzu yaptırıcaz. Buradaki hemşireler bilmiyor bu aşıyı siz uzman doktora sorun nasılmış canlı aşı mı ateş yapar mı falan diye daha benden bilgi almak istiyorlar anlamadım devlet bunlara her aşı hakkında bilgi vermiyor mu
Elfelf bulut_07 bakanlık hangi aşıyı takvime aldıysa onu biliyorlar benimde çok garibime gitmişti. Ben o işi yapıyorsam bi meraktan öğrenirim ya bebek hemşiresisin sonuçta. Tabi bilen araştıranda vardır bence herkes bir değil ama bize bilmeyeni denk geldi heralde 😬
bulut_07 atopiklininannesi aslında bütün aşkları devlet karşılamalı sonuçta olan var olmayan var parası olmayanlar nasıl yapacaklar yazık
atopiklininannesi bulut_07 evet ama maalesef pahalı olduğu için devlet karşılamıyor ya hadi aşıdan geçtim evlenirken sma testi bile yapmıyor o daha az maliyetli.Allah yardıma muhtaç olan herkesin yardımcısı olsun🤲🏻🤲🏻🤲🏻sağlık ocağındaki hemşire bile bu kadar para mı verilir bizim yaptığımız bi aşı zaten menenjiti de kapsıyor dedi ama tabi ben güvenedim yine de yaptırdım
Zblt Doktorumuz a ve B tipi olduğunu ülkemizde ikisinin de %50 oranında görüldüğünü söylemişti son 2 dozu kaldı temmuz da bitecek çok hafif bir ateşi oluyor tabi ama bir sıkıntı yaşamadık ben aşı öncesi kendim parol içiyorum bebeğe de calpol veriyorum (doktorumuz bir sakıncası olmadığını söyledi) ve ateşi 36.7 lerde seyrediyor aşı sonrası o yüzden. Yaptırılması gerekiyor diye düşünüyorum çünkü çok tehlikeli bir hastalık. Bende ilk doz öncesi tedirgindim çok araştırdım. Fiyatlar da malum. Ama konu bebeğimiz☺️ korkmayın bence yaptırın🤗
Nn2021 Juliet2021 menenjitlerin ikisinide aynı gün mü yaptınız rota da olnuş hepsi birden sıkıntı oldu nu doktorumuz sorun olmaz dedi bize ama
Juliet2021 Nn2021 menenjit ve rotavirüs aşısını aynı gün oldu doktor hiçbir sorun olmayacak dedi ve sorunda olmadı çok şükür
Elvinmeva bulut_07 bexsero aşısının ilk dozunu yaptırdık 3. Ayımızda biraz ateş oldu 37.8 e kadar çıktı ama halsizlşk ve uyku hali oldu bebeğimde sürekli uyumak istedi bide bacağında ağrı vardı sanırım dokundukça çok ağladı calpol şurup ile ateşide ağrısı da geçti ertesi güne birşeyi kalmamıştı
ONT3434 Bizde yaptırdık 9 ayına girdiğin de 530 tl idi,yaptırılıması gerekli bi aşı doktorunuzu dinleyin keşke devlet karşılasa ama maalesef rabbim evlatlarımızı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin 🤲herkesinde yardımcısı olsun inşallah rabbim 🤲
bulut_07 Bende yaptırıcam bana gerek yok yaptırma dediler karma dolarım icinde var diye falan ama yok ben güvenemedim. Zaten öncesinde bebegim rota virüsü oldu 3 hafta ishal cektik kilo kaybı yaşadık bu yüzden ek gıdaya erken geçtik ondan korkuyorum geleni menenjit daha tehlikeli