BeybininAnasi ketcapli_lahmacun bizde de olmuştu. Taşınırken kayınvalidemlerde kalıyorduk. Onlara da cami çok yakın. Kızım sabah ezanında sıçrayarak uyanıyordu. Zor sakinleştiriyordum. Bizim geçiciydi o yüzden çözüm bulmaya gerek kalmadı ama siz ne yapabilirsiniz bilemiyorum
ketcapli_lahmacun BeybininAnasi Alışması için çaba sarf edecem.. Benim korkum büyüdükçe daha da artması ve ezana karşı olumsuz olması.. İnşallah öyle olmaz 🙁🙁
Doga_sever ketcapli_lahmacun bizim sitenin dibindede cami var.ustelik biz 14. Kattayiz minare ile ayni seviye. Ezan bizim evin icinden okunuyor gibi 😀 oglum suan 21 aylik hic ezandan korkusu olmadi. Hatta o ses cok ilgisini cekti. İlk ogrendigi kelimelerden biride ezan sayesinde Allah oldu 😀 simdi ezan okundukca allah allah diyor 😀
ketcapli_lahmacun GiybetReis evet 😊 bide öyle deneyeceğim. Umarım alışır. Teşekkür ederim tavsiye ve ayrıca yorumunuz için. 👏🏻 Linç etmek her zaman her yerde. Birde anlamadan dinlemeden..
G1akbas ketcapli_lahmacun arkadaşlar konunun ezanla ilgisi yok konuyu başka yerlere çekmeyin bebek bu elbetteki yüksek sesten korkabilir dine bağlamayın her olayı. Ayrıca sesi kötü olan hocalarda var neyazikki. Ben uyurken bebeğin yanına hafif bir klasik müzik açıyorum diğer seslerden pek etkilenmiyor sizde deneyebilirsiniz
miniktavsanim ketcapli_lahmacun canım ses yüksek olduğu için korkuyrlr geçecek her ses geldiğinde deki yavrum yok bisey allah allah bak ne güzel bisey de namaz kıldığımdada ben sürekli oğluma allah allah diyrm gel yanıma sakın oluyr ezanada bak oda allah allah diyor oğlumda öyleydi şimdi ezan sesi geldiğinde oda söylüyormuş gibi yapıyor bazen oda Allah diyor allahu ekber dediğim için oda allah diyor 🤲🏻🥰❤🥰🥰
ketcapli_lahmacun miniktavsanim maşallah maşallah 😍🌼 Allahım daim etsin inşallah. Aynen öyle yapıyorum sakinleştirip Allah diyor diyorum 😊
GiybetReis ketcapli_lahmacun 9-10 yaşına kadar bende korkarmışım. Sonra o küçük aklımla demişim ki “ Allah bizi korur, ezan güzeldir asıl ezan okunurken korkulmaz” Kendi demezse siz bebeğinize der öğretirsiniz, olumsuz etkilenmez bu şekilde merak etmeyin 😊🙏🏻
arabeskanne ketcapli_lahmacun Benim oğlum 7 aylık bizimde evimizin dibinde hep benimle tek olduğu için sessizliğe alıştı en ufak korna bağırma sesinden bile korkup ağlıyor
ketcapli_lahmacun arabeskanne işte bu pandemi yüzünden bebekler ve çocuklar ne yazık ki hep ev içinde. Öyle de olunca dışarda ne olup bittiğini anlayamadan büyüyecekler.
Minikkelebegim ketcapli_lahmacun ezan saatlerinde yada uyuduğu vakitlerde farklı bir ses açın en azından birden ürkmemesi adına aslında ezan duymak iyidir çok hareketli yaramaz çocukların kulağına ezan okur büyüklerimiz öneri olarak belki bi anda yüksek ses duyduğu için irkiyordur farkı bir müzikle duayla vs bastırın az da olsa ezan sesini yada ezan saatinde camları kapatabilirsiniz en uzak odaya yatırabilirsiniz aklıma bunlar geldi
ketcapli_lahmacun Minikkelebegim çok teşekkür ederim tavsiyeniz için. Yani alışması için uyku saatleri dışında balkona çıkarıp ezan okunurken bi yandan sakinleştirip bi yandan da alışması için çabalıyorum.
Esra15-1993 ketcapli_lahmacun ayyy canım bnde aynı konudan çok çektim 3 ay kadar sonra da bebek alıştı evimin yanında okulda var sürekli zil sesi yoldan araba sesi ezan sesi derkn uyku muyku kalmadı her seferinde ağlıyordum psikolojim bozulmuştu sonrası bebek mecburen alıştı İnşaAllah seninki de alışır