Ezgiasya Kızlar bugün oğlumu doktora götürdüm egzama dediler kremleri 240 TL tuttu kızımda da o zaman aynı şey olmuştu mustela ya 250 vermiştim 2 sene önce gaz ilacı 15 ml 100 lira özel aşılar 400 500 her dozu.. Maması bezi saymıyorum bile ne ılac aldıysak hep devlet karşılamıyor bu nedir ya bu ne pahalilik zorunlu olmasa neyse hali olmayan nasıl alsın çocuğuna bu nedir ya cok zor artık çok bıktık bu pahalilik tan
89Kbr Ezgiasya ya vatandaşı esnafı maddi açıdan tükenmiş bi devlet ama biz bize yeteriz kampanyası yapıyor.. yeterli di mi ? 😢
zarifbirhanim Ezgiasya Ben muayene parasını oldum olası anlamıyorum. İlaç yazdırmak için aile hekimine gittim ve eczanede muayene parası ödedim. Yahu muayene parası vereceksem neden her ay bağkur oduyoruz. Kaldi ki sadece İlaç yazdi İlaç yazsin diye para ödedim
Kagansmother yazdim yazdim sildim…söylenecek çok şey varda neyse fakirler ölsün mantığında işliyor sağlık sistemi maalesef ki
dontsleppyunhappy zarifbirhanim bende hesaplıyorum, bi ateş düşürücü alıcam mesela. Gidiyor eczaneden verip parasını alıyorum. Yada 50 tl tutacak, alıyorum, hiç uğraşmıyorum, zaten muayne parası ilaç parası derken aynı şeye denk geliyor
Duyulurum zarifbirhanim bizim sağlık ocağı her gitmemde iki giriş yapıyor. Daha doğrusu oğlumu aşıya götürüyorum bana iki muayene girişi yapıyor e devletten görüyorum. Oğluma ne yapıyor Allah bilir. Geçen ay gitmediğim halde yine yapmış. Ben de düşük puan verip o randevuyu hiç oluşturmadığımı ve hiç gitmedigimi yazdım
iyilik80 Ezgiasya tamamda ozel firmalarinkini karsilamiyor. Karsiladigi kremleri ilaclari alin sizde .ben sma li bebeklerin ilaclarini karsilamadigi icin uzuluyorum sadece
bala86asel iyilik80 Hadi ilaçları devletin karşıladığını alalım kremleri falan özel aşılara ne diyeceksiniz peki durumunuz varsa aşıları yaptırın size kalmış ama yaptırsanız iyi olur demek ne demek 600 700 TL menenjit aşıları diğerlerini saymıyorum bile parası olmayan ne yapsın ölsün bu ülkede parası olmayan
Ezgiasya iyilik80 devletin karşıladığıgi bir egzama kremi varsa onu deyin onu alalım yada bir menenjit asısı yada rota asısı bunlara da razıyız
dontsleppyunhappy bala86asel cok haklısınız. Doktor cocuga antibiyotik yazdı. Devlet onuda karşılamıyor bakar mısınız. 6 yaşından küçük dye
iyilik80 bala86asel haklisiniz o konuya bisey demiyorum ama en acisi sma li bebekler yine bunlar karsilanabilir seyler onlar ne yapsin goz gore gore bebrkletini kaybediyorlar
Mevakemaleyna bala86asel rota aşısını ogluma yaptıramadım ölecekti kucagimda ve suan kizima da yaptıramayacağım ne kadar dikkat etsemde oglumda oldu insallah bunda olmaz diye dua ediyorum yatıramam 350 350 verecek gücüm hic yok
Kereminannesiii dontsleppyunhappy aynen öyle mesela calpol alacağım 15-20 TL bir şey net hatırlamıyorum doktora gitmiş olsam muayene ücreti çıkacak reçete parası çıkacak ee birde ilaç katkı payı en azından gidip eczaneden alayım diyorum
zarifbirhanim dontsleppyunhappy Aynen öyle. Bazi ilaçlar reçetesiz satılmıyor. Satılsa direkt gidip alcam. Bide receteyle normal fiyatını geçiyor. Atıyorum parol recetesiz 10 liraysa reçeteyle 30 lira. Migrenim var doktora gidiyorum bakmadan parol yazıyor. Yahu bende biliyorum parol almayı
bala86asel dontsleppyunhappy yani kızıyorum böle karşılamacaksa devlet o ilaçları neden veriyorlar Allah’a şükür evimiz kira olmamasına karşı tek maaşla zor almak durumu olmayanlara allah yardım etsin
Kereminannesiii Ezgiasya benim eşimde çok sinirleniyor aylık Bağkur ödüyor ama eczaneye gidince yine dünya para ilaçtı muayene ücretiydi ödüyor 😅
inci_34 iyilik80 diyanet bilemm kaç milyon TL ilk Gül suyu dağıtmış bilmem kaç milyonluk arabalara biniyorlar israf israf yazık hepsinin hesabını Allah sorsun inş onalrı bu çocuklara yardım için kulalnnabilirler ama nedense o kadar haber olmasına rağmen 3maymunu oynuyorlar
bala86asel iyilik80 evet çok üzülüyorum allah yardımcıları olsun çok çok zor onların ilaçları neden karşılanmıyor o da ayrı bi olay allah yardımcıları olsun
inci_34 Ezgiasya canım doktorlarda oyun yapıyor bazen anlaşmalı ilaçlarını yazmak içşn devletin karşılamadığı SGK kapsamında olmayan ilaçları yazıyorlar oyuna gelmeyin doktora özellikle SGK nın karşılayabileceklerini yazmasını durumunuzun olmadığını söyleyin
Mom084 Ezgiasya ya bide durumu olmayanları düşünün Gözü kapalı valla devletin hala sma li çocuklar için savaş verilen bir yeriz 😕🤲🏻