Laden tuvalet eğitimi ile ilgili kitaplar alıp okuyabilirsiniz, tuvalete giderken “çişim geldi, tuvalete yapmaya gidiyorum” şeklinde onunla da konuşarak buna yavaş yavaş hazırlayabilirsiniz. Evdekilerin çişi ve kakası geldiğinde tuvalete gittiğini görüp belki kendisi de istekli olur.
benim kızım 32 aylık, kakalarına isim takacak kadar farkında durumun ama beze yapmak istiyormuş 😹
bizim de problemimiz bu🤷🏻♀️
Bezi artık takmasak, sen de tuvalete yapsan olur mu çişini dediğimde “hayır, beze yapmak istiyorum” diyor. Bazen de coşuyor dakika başı anne çişim geldi diyip lazımlığa oturmak istiyor ama asla çiş yapmıyor. Yapmış gibi davranıp kalkıyor. Kaka var mı diye sorduğumda “yok annem” diyip de iki dk sonra barbunya ayıklarken “anne küçük küçük kaka yaptım” diyor bana. Sözüne güvenip kontrol etmemiştim, meğer yapmışmış kakasını🤭
Çarşamba başlamayı düşünüyordum ama eşim bir haftalık il dışı görevine gidecekmiş, bu değişiklikle birlikte tuvalet eğitimi yıpratıcı olur gibi de düşünüyorum 😟
gündüzleri hallederiz de gece uyandırıp tuvalete götürmek gözümde öyle büyüyor ki, bu süreçte evde yalnız olmak istemiyorum. Uykusu bölününce kriz geçiriyor resmen🥺