1mom1baby Oykuaygun doktor mu verdi 1.5 aylık bebeğe olacağını sanmıyorum veriliyorsa en fazla 10 damla verilebilir
Wolverine Oykuaygun 1.5 aylık bebege ne için kullanacaksınız bu damlayi? Çok minik daha bir çok vücut gelişimini tamamlamadi. Bırakın doğal akışında uyusun veya uyumasin.
Ayazimm58 Oykuaygun ⅚ damla kullanıyordum canim eczaci 1 çay kaşığı demisti ama ben daha az vermek istedim ve yetiyordu, simdi 3 aylık çok nadir kullanıyorum
1mom1baby 1mom1baby damlaya karşı değilim bende ayni damlayı kızıma kullandım 2 yaşındaydı işe yaradı ama sizin bebeğiniz cok küçük kolik olabilir gazı olabilir sıkıntısı olan bi bebekte işe yaramaz boşu boşuna vücuduna madde almış olur 5 6 aylık olana kadar uyku duzenide olmaz bugün uyusa yarın yine aynı olur 3 aylık olunca biraz daha rahatlarsiniz kızım o kadarlikken 2 saatte bir uyaniyordu ağlıyordu kivraniyordu 3 ay olunca geçmişti bide ben kızıma 20 damla olması gerekirken çekinip 10 damla veriyordum yetiyordu 1.5 aylık bebeğe ne kadar olur bilemiyorum ağır gelebilir onun için şaşırdım
Oykuaygun Wolverine doktor verdi ama sizin öneriniz nedir peki? 2 saat Boyunca sesi kesilene, kıpkırmızı olana kadar ağladığında ne yapmalıyım?
Wolverine Oykuaygun Kolik bir bebeginiz var muhtemelen ve bu 4.aya kadar bağırsak gelişimi devam edip bitene kadar bitmeyecek. Gazi için masaj ve imkanınız varsa bebek sıpa’ya goturmenizi öneriyorum. Hiç bir gaz damlası bıçak gibi gaz kesmese de Biogia(bağırsak gelişimi için probiyotik) Metsil (gaz damlası) Öneriyorum. Oğlum ilk 3 ay böyleydi 4.ay da uzun bir atak dönemi başladı 6.ayda geçer sandım diş çıkarmaya başladı derken 15 aylık oldu. Bu saatlerde ayakta olduğumuzdan da anlarsınız ki hala rahat uyku yok çünkü azı diş çıkarıyor. Ama eminim onların yaşadıkları problemler bizden daha zor ve agir Bu zamanlar geçecek biraz sabır. Hep buyuyecekler ama asla bu kadar küçük olmayacaklar. Siz kullanmak isterseniz kullanın bay bay damlayı ama ağır uyku hali yapıp, beyin gelişimi denhala devam eden bir bebeğin doğal sürecine zarar verme ihtimalini de göz ardı etmeyin diye yazmak istedim.
Minneee Oykuaygun Yanlış yönlendirmek istemem. Bir gün felaket bir gaz sancısı çekiyorduk her şeyi denedik ama çözümsüz kalmıştık. Bebeğimi yüz üstü çevirip ayaklarının altını elimle destekledim. Refleks olarak sanırım ayaklarıyla elimi iktirmeye başladı. Bu sırada sürekli gaz çıkardı hemde koca insan gibi. Bizim gaz hikayemiz o gün son buldu. Denk mi geldi çok yanlış bir şey mi yaptım yoksa doğru muydu bilmiyorum. 🤷🏻♀️
Ali_Han20 Wolverine ters mesaja bu kadar ayrıntı ve bilgi verici güzel bir şekilde cevap verip insanları aydınlattığın ve egona yenilmediğin için çok teşekkür ederim. İyi insanlar hala varmış 💓 diyecek postu okuyanlar. Hoşcakalın ve çok mutlu olun inşallah 🤲🏿
Mirac_21032019 Wolverine bay bay night damla tamamen bitkisel bi surup.Sadece yarim saat icinde uykuya gecisi sagliyo saatlerce deliksiz uyutmuyo yani agir uyku hali yapmiyo yine bebeginiz kac kere uyaniyosa nornalde ayni sekilde uyaniiyo sadece uykuya gecisi sagliyo
Wolverine Dilara8228 Evet biri probiyotik zaten tamamen bağırsakların gelişimi için diğeri gaz ağrısını dindirmesi için. Gaz damlaları her gün aynı saatte ve düzenli kullanıldığında ağrılarını azaltıyor
Minneee Wolverine @Dilara8228 Biogaia probiyotik normal doğum bebeğim doktorum kullanmana gerek yok dedi. Metsil denemedim biz de bu süreci sab simplex ile atlattık. Kesinlikle katılıyorum ki uyku için böyle şeyler vermemeli. Herkesin kendi kanaati tabiki. Bitkisel diyorlar kabul ama sigara da bitkisel. Belki çok yanlış düşünüyorum ama yine de bitkisel de olsa uyku hali yapan şeylerin beyin ve/veya hormonal tesirli olduğunu düşünüp kendim dahi kullanmıyorum.
Wolverine Dilara8228 Doğumdan 15.gun sonra gaz olmaya başlar bende o civarlarda kullanmistim. Sizde kullanabilirsiniz. Bebeğinizin ayını eczacıya söyleyerek günde kaç damla kullanmaniz gerektiğini de öğrenebilirsiniz. YouTube da gaz masajları var bol bol masaj yapın özellikle bacak hareketleri çok iyi oluyor. Bir de uyanık olduğu vakitler yüzü yan duracak şekilde yüz üstü yatırın sırtına masaj yapın.🤗
Dilara8228 Wolverine Evet bizimde malesef ki 3 gündür başlamış bulunmakta yavrum acı çekiyor resmen ıkınıyor kıpkırmızı oluyor rahat uyuyamıyor ememiyor bile 😑 Dediklerinizi uygulıyim belki iyi gelir
Wolverine Dilara8228 Gerçekten çok zor surecler. Sizi çok iyi anlıyorum. Eşimle gecenin kör vakti arabayla şehir turuna çok cikarmişligimiz var. Çünkü bir tek arabada uyuyordu. Ama inanın ki ilk bebek tecrubesizlik filan olunca gecmiycek sanıyorsunuz geçiyor. İnşallah iyi gelir size de.♥️
Dilara8228 Wolverine İlk bebeğim değil 3. Bebeğim ☺ Ama kaçıncı olursa olsun insanın tecrübesizlikleri oluyor diğer iki oğlumdada gaz problemi vardı onlara aldığım damlaları bu oğlumada aldım ama malesef ki çok işe yaramadı sürekli burda bu damlaların ismini görünce sorayım dedim belki bunlar iyi gelir diye. Peki sizde var mı bu damlalar resminlerini paylaşsanız zahmet olmazsa 😊
Wolverine Dilara8228 Ya ne güzel ben ilk bebek ve 0 tecrübe 🥴 Şuan yok malesef damla ilk 4.ayina kadar kullanmistim. Şimdi 15 aylık çok şükür gaz bitti 🙏🏻 diş başladı 😁
Wolverine Minneee Sab simplex ile metsilin içeriği ayni. Soylediklerinize bende aynen katılıyorum. Uykusuzluk bir anne için gerçekten çok yıkıcı ve zor ama zaman o kadar çabuk geçiyor ki alışıyoruz. Canları sağolsun bebislerin ♥️
pilavustutavuk Minneee ben bunu bir sayfada görmüştüm Instagramda. Aslında tesadüfen doğru birsey kesfetmissiniz :)
Oykuaygun Minneee şimdii herkes bir şey söylüyor kimse kimsenin halinden anlamaz. Eşim çocuk bakımından anlamıyor ağladımı bana bırakıyor. Evde arabayla gezdirme, masalar, gaz damlası, haraketler her şeyi yapıyorum ama öyle bir ağlama yokk