Ederse 13 günlük bebeğim var sütüm kesikmiş gibi hissediyorum memelerim taş gibiydi şimdi yumşadı ne yapmalıyım ☹️
Cemreninannesi11 Ederse aynı dert bende de var 12 günlüğüz bizde benimde çok yumuşadı gögüslerim 4 gün öncesine kadar emzirdikten sonra sağıyordum bile göğüslerimi şimdi sağmak ne mümkün doyursa bebeğimi şükrediyorum - tahin helvası yiyorum humana içiyorum malt içecekler içiyorum dere otu yiyorum günde 3 litreden fazla su içiyorum uyuyorum ama yok ya bana mısın demiyo kaç gündür iyice saldı göğüslerim
Nimess57 Ederse benim göğüslerim hep gevşek tabi bazen sertleştiği oluyordu kafanızı sertliğine yumuşaklığına takmayın bebeğiniz doyuyorsa sıkıntı yok zaten kilo alımından da anlarsınız. Bol su tüketin , allahım sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin yavrucuğunuzu 🥰
MTZ-61 Ederse yumuşak göğüs yağlı süt demektir, emzirme danışmanının yazısında okumuştum, belki de sizinki erkenden terbiye olmuştur. umutsuzluğa kapılıp sütünüzü azaltmayın bence, doyup doymadığı yetip yetmediği kilosundan anlaşılır zaten, korkmayın yani.
Ederse Aynen bende yatagımın başında tüm yiyecekler bitki çayı yapmaya başladım yok gelmiyor artık üzülmeye başladım :( doymadığını hissediyorum
Cheddar Ederse doyuyor bol bol emzirin zaten yenidoğan zamanı hep memede durur doysa bile. Memeleriiz terbiye olduysa yumuşar. Bezleri dolu ise ve yutkunuyorsa emerken sorun yok merak etmeyin
Nimess57 Ederse tabikide zaten günde en az 5 bez değiştirmen yetiyor doktorlara göre. Üzüntü stres keser asıl sütü. Kayınvalidem bazen bana gevşek meme daha iyi çocuk kolay emer diyo 😂😂 Ekstradan istersen süt çayları var onlardan içebilirsin rezene ve kayısı çayını kendim bizzat öneririm gazada iyi geliyor hatta kimyon çayı tadı kötü ama gaza iyi geliyor. Yemene içmene dikkat et gerisi allahın taktiri içini ferah tut sen 😌 ayrıca doymayan çocuk uyumaz burdan da anlayabilirsin 😅
Ederse Nimess57 çok güzel yazmışsınız moralim çok bozuk ağlaya ağlaya emzirmeye çalışıyorum kendimi yetersi hissediyorum
Nimess57 Ederse böyle yaparsan hem kendini yıpratırsın hem de sütünü etkilersin ben ilk beş gün mamayla besledim sütüm hiç gelmedi ama moralimi bozmakta istemedim. gelmezsede mamayla beslerim yeter ki sağlıklı olsun dedim. şimdi 5 aylığız sadece anne sütü alıyor , sütüm inince mamayı bıraktım. Allah sağlık sıhhat versin bi şekilde doyar kendini üzme boş yere
MTZ-61 Ederse ama böyke yaparsan gerçekten sütüne yansır, dediğim gibi kilosu eğer azsa doktor zaten sana söyler merak etme.
Aysu-temiz Ederse merhaba bende 13 günlük anneyim ilk günlerde göğüslerim sis ve tas gibiydi mastit bile oldum .ama iki uc gündür yumuşacıklar bende çok tedirgin oldum acaba süt mü yok diye ama bebeğimin cis ve kaka yapımı iyi. insalh yetiyordur sütlerimiz artsın insalh bebislerimiz büyüsün
Meryycan Aynı durumdayım cisli bezi 7 tane hatta daha fazla bile çıkıyor. Ilk haftalarda mastit sebebiyle surekli sağıyordum mastitim geçince sagmayi bıraktım goguslerimde yumuşadı. Sağarak çoğaltmak istiyorum ama biberona alışsın da istemiyorum kafalar karisik
Nimess57 Meryycan bebeğin emmesiyle daha çok çoğalır süt. Ayrıca emdiği süt miktarıyla sağdığınız süt miktarı aynı olmaz diyor doktorlar , bilginize 😇
Nimess57 Meryycan ayrıca biberona alışsın istemiyorsanız kaşık biberonlar var bulabilirseniz daha iyi olur
Rmlv7 Meryycan hem emsin hem sağın bence biberon asla vermeyin sağdığınız sütü eds yöntemi ile verebilirsiniz ama bol akışa alıştırmayın 4-5 numara kablo yeter
Glchn_shngl Kızım da 23 günlük bende de aynı durum söz konusu doktoruma sordum ilk başlarda kan ve lenf damarları şiştiği için dolgun olur bir süre sonra damarlar gevşer emzirmeye devam et dedi kesmeyin memeden içinde hala süt var ☺️ bende çok üzülmüştüm ama çok şükür kakası ve çişini kontrol et dedi bana eğer 5-6 çişli 2-3 kakalı bezi varsa sütün yetiyordur doyuyordun kızın dedi.