Ezop
Öncelikle kararınız için tebrikler, cesur bir karar almışsınız. Hayvanlar için gerçekten çok güzel bir karar. Gerçi nasıl olur diye sorduğunuza göre yanlış anlamazsanız çok araştırma yapmamışsınız 😅 Evet bir çok besin ve temel ihtiyaçları hayvansal kaynak kullanmadan elde etmek kazanmak mümkün ama yine de vegan olmak çok zor ya 😅 Özellikle de ülkemizde aşırı derecede pahalı olacağını düşünüyorum. Çünkü sadece yemekle değil, kullandığınız bütün ürünlerin vegan olması gerekiyor, şampuan deterjan makyaj malzemeniz kıyafetiniz, ki bunlar da çoğunlukla ithal, pahalı ürünler oluyor benim gözlemlediğim kadarıyla 🥺 Nasıl yapılacak olduğuna gelirsek, birkaç vegan tanıdığım olmuştu daha önce, çok araştırma yapmak gerekiyor. Yiyecek içecek markalar alternatifler, tarifler, vegan markalar içerik malzemeleri anlamları vs başta çok zorlayıcı ama zamanla öğrendikçe de zaten kolaylaşan bir şey👍🏻😊 Bir de naçizane fikrim, veganlık tercih meselesidir, yetişkinliğe kadar, özellikle bebek ve çocukluk döneminde vücudumuz felaket hızlı ve karmaşık bir gelişim içerindedir, çok fazla besine ihtiyaç duyarız ve bunlar arasında hayvansal gıdalar da var. Siz daha iyi bilirsiniz tabi ama rica ediyorum bebeğinizi hayvansal gıdalardan mahrum bırakmayın, yetişkinler vegan beslenmeyle ihtiyaçlarını karşılıyor olabilir ama bebeklerde bunun mümkün olacağını sanmıyorum. Mesela yumurtadan alacağı proteini besini bitkisel kaynaklardan elde etmesi çok zor bebeğinizin. Unutmayalım ki hayvanlardan faydalanmamızda hiçbir sakınca yok, hayvanların işkence görmesi tamamen insanoğlunun açgözlülüğünden ve kötülüğünden kaynaklanan bir durum. Artan nüfus ve ihtiyaçlar sonucu seri üretim yüzünden hayvanlar zor koşullar altında yaşıyor. 🥺