Kızlar bebeğim tam 32 günlük kolik bir bebek önceden kullandığımız Evolvia Prolu bir şeydi. Turuncu renkli olan mama aşırı gaz ve kabızlık yapmıştı. Tekrardan doktor tavsiyesiyle mamamızı değiştirdik. Sırf gazlı ve kabızlık yüzünden aynı markanın AC serisine geçtim henüz 1,5 gün oldu bebeğim yine yapamıyor kabız gibi.. sizde mama değiştirdiğiniz de böyle bir sorunla karşılaştınız mı ? Birde AC mamaların kıvamı daha mı yoğun oluyor. Ölçeği tam koyduğum halde katı katı oluyor mama. Biraz daha mı su eklemeliyim?? Bu arada saf zeytinyağı bile koydum mamanın içine yine yapamıyor. 1 aylık bebek kaç kez çiş harici diğer ihtiyacını yapması gerek? Birde kıvamı katı mı yoksa hafif ıslak falan mı olmalı? Vallahi çocuk ihtiyacını yapınca mutlu oluyorum. Ne zaman düzelir bu kabızlık durumu. Yapamadığı için poposunda çatlak oluştu. Lavman yapıldı falan çok üzülüyorum. Sürekli ilaçla tuvalete çıkıp barsaklarının tembelleşmesini istemiyorum.
Zaten gazlı bir bebek birde kabızlık resmen acı çekiyor bebeğim
bu arada anne sütü + mama gidiyorum. Fakat sütümü beğenmemeye başladı onun için kahve zevki gibi