gulapikk Kızlae göğüs ucum yok, bugün doğum yaptım ne yaptıysam ne kadar uğraştıysam bebeğim asla memeyi kabul etmiyor. Mecbur mama kullandım, göğüs ucumu nasıl çıkarabilirim memeye nasıl tutturabilirim yardımcı olurmusunuz🙏🏻
Efemerve gulapikk canım benimde ilk öyleydi zorla saga saga göğüs ucum geldi smdi 5 aylık hayla göğüs ucum yok oğlum emdikçe çıkıyor
Mevakemaleyna gulapikk meme ucun yoksa dert etme mamayi da verme bir zahmet hemen mama veriyorsunuz benimde kaynanam verdi oglum emmedi direnin bacim direnin gogusunun kahve rengi yerinj c seklinde tut agzina ver ama basta azicik sık memeni ucjna sut gelsin o emdikce cikar meme ucu mamayi biberonla vermedin inşallah verdiysen de oteki memeni sag biberona koy emzirdigin memenin ustunden damla damla damlat bebegin agzina aksin hizli akim cok akim olsun ki meme reddi yasama
serap6155 gulapikk gümüş kapaklar meme ucunu büyütüyor kendimden biliyorum benimki de büyüdü diye tutup ememişti ablamında göğüs ucu yoktu ona da silikon göğüs ucu fayda etti bebişini öyle emmişti memeyi
gulapikk Mevakemaleyna sezeryan doğum duş almamada müsade edilmedi, sütümü yarım saat sağdık gelmedi bir iki damla sağılmadı yani. Hemşirelerde mecbur mama vericeksin 30 cc aç kalmasından iyi dediler doktorum geldi, doktorumda durumu görünce mama alıp verelim gene emzirmeyide dene dedi keyfimden malesef mama vermedim doktor dediği için verdim
1cansu Mevakemaleyna Biraz sert bir yazma stili olsa da arkadaşa katılıyorum:) söyle söyleyeyim sezeryan dogumlarda da sut geliyor ama bazen bu süre 1 2 gun oynayabilir.benim gogus ucum sıfırdı bende ilk gun devam sutu verdim ac kalmasin diye ama sürekli hemşireleri çağırdım mememi versin diye bebege çünkü tutmayı bile bilmiyordum.silikon uc bile almadım çünkü oda ucun çıkmasını engelliyor dediler.hastanede elektrikli pompa ile sagdim göğsümü yavas akimla eve gelince dus aldim ayakta bunun icin size de bir sezeryan bandi yapıştırmış olmaları gerekiyor.dusta gogsune masaj yap eger dus alamıyorsan da bi leğen koy onune sicak su ile havlu ile yap masaji ki sut kanalların acilsin.yenidogan zaten uzun süre memede kalan bebektir surekli ver göğsünu ki cikarsi ucunu bebek.ve bence varsa elektrikli pompa yada mochi tarzinda sut toplayici oda çıkarmaya yardimci
ruveydatokgoz Mevakemaleyna Çok biliyorsun heralde sen. Mama vermişse vermiş her anne çocuğu için en iyisini bilir. Sarılık olacağına mama vermek daha iyi. Yeni doğum yapmış tecrübesiz tedirgin annelerin karşısına geçip bilmiş bilmiş yok onu yapma yok bunu yapma demekten vazgeçin. Lohusalığım da sizin gibilerden çok çektim. Çocuğuma mama verdiğim için sanki zehir veriyormuşum gibi muamele gördüm. Dilinizi tutun.
Emir123ali gulapikk eczaneden slikon meme ucu alın mamaya alışırsa birdaha emmez canım meme ucunu bir süre kulannın zaten meme ucu çıkıyor sonra emmeye başlar ve ağzna memenin kavraya bilse emdikçe çıkar aslında kızımdada aynı böyleydi hemşerim çok uğraşmıştı tutmuştu ve emdikçe çıkmıştı
Mevakemaleyna gulapikk amaz diren kuzum ben cok acı cektim o mama yuzunden mamaya karsi degilim asla ama bebekte sende cok zorlaniyorsun ve bagisikligi cok dusuk oluyor eve gectiysen veya hastanedeysen suyla goguslerinj yika masaj yap ve hemen bir emzirme danismani bul kendine devlet hastanelerinde artik var git görüş ben ikjnciyi dogurdum 35 gunluk gebeyken gebe okuluna gittim emzirme danismanligimi da hocalarim ablalarim yapti ve emziriyorum emzir kotu niyetli yazmadim senin dr dedigini ve senin verdigini bilmedim basinda gene biri var bu kizinda benim gibi mama dedi diye düşündüm
Damlasevgiaknc gulapikk çok iyi anlıyorum seni benimde sezaryen oldu doğumum ilk gün zaten süt gelmiyor mamaya alıştırmayın demek o kadar kolay ki bebeğime hastanede mama verdikleri için sarılık oldu kıZım bir hafta hastanede yattık
gulapikk Bernagktas onuda yaptım canım sezeryan olduğum için mi bilmiyorum damla damla ama uğraşıyorum sürekli pompa elimde sağmaya çalışıyorum ama hep bir iki damla
gulapikk Mevakemaleyna yok canım özel hastanedeyim geldiler ama bakanlar bile bu göğüs ucuyla çok zor kavraması emmesi dediler bilemedim napacağımı çare arıyorum emziremediğim yararlı olan sütü veremediğim içinde vicdan azabı çekiyorum üzülüyorum
Lay Benim kızımda da aynısı oldu 6 gün giç emmedi 6. Gün mamajoo silikon uç ile emdi. 52günlükken emzirme danışmasnı ile silikonu bıraktık. Memeler sertse sağarak yumuşatın yumuşacık olsun. Sonra memenin kahverengi kısmının gerisinden memeyi sıkın c pozisyonunda ikiye katlayacak şekilde bebeğin ağzına sokun. Benim de hiç ucum yok hala ucum yok inanın uç fark etmiyor.
Mevakemaleyna gulapikk bir sakin ol bakalim sen senin sutun gelecek bunu dert etme benim sütüm var de ve birseyler ye meyve suyu icme gaz yapar doktorum demisti tatli ye ne bilim sekerli su ic ve banyi veya tuvalete git gogusunu yika ve masaj yap goguslerine bol bol su ic 3 4 litre günde ondan sonra cocugunu kucagina al sev oksa öp ki hormonlar calissin ten tene temasi da kapıyı kapat acmasin yaninda kalan kisi onune gecsin yap
Mevakemaleyna gulapikk oncelikle mutlu ol bebegin yaninda sag salim kurtuldunuz tamam mi bebegini yanindan ayirma sakin sev op kokla ki daha cabuk gelsin sutun damla damla akiosa o halde ver agzina sagma makinesinden daha iyi ceker bebekler her zaman
Mevakemaleyna gulapikk rica ederim ama memeni tuttur cabala vazgecme asla olur mu bak ben ilkte emziremedim kaynanam yuzunden ikincide gelme mama diyeceksen dedim gelmedi kendim cabamadim emzirme danisanim ablalarima gittim emziriyorum insaah 3 yasina kadar emer kızım oglum emmedi cok zor hem maddi hem manevi yipratiyor
gulsahgulersezen gulapikk Geçmiş olsun hayırlı olsun 🙏 bende sezeryanla doğum yaptım boş meme verdik bebeğe ilk başta süt gelmiyor mecbur mama veriliyor göğüs ucu tirle satılıyor ecezanede alın hem tıkanıklığı alıyor hemde ucu çıkarıyor biraz can acıyor ama katlanılıyor mama dan önce bizde önce tirle ile göğüs pompaladık yarım saat boş meme emdi sonra mama bunu 2 saate bir tekrarladık 2. Eve geldik duş aldım sütüm akmaya başladı ama ilk 3 gün mama takviyesi yaptık önce tirle yarım saat meme sonra mama derken 3. Gün bıraktık mamayı tavsiye ederim 👍
KbrVrn25 gulapikk şırınga ile çekiyorlardı sanki meme ucunu çıksın diye. En büyük ablama öyle yapmışlardı. Ve sağın sütünüzü. Zor ve yorucu günler. Allah kolaylık versin