Keskeuyusamm çok fazla çocuk kitaplarıyla ilgili video izliyorum canım. Özellikle Usborne ve Priddy Books kitap incelemelerini izliyorum.
Kulak aşinalığı olduktan sonra kitapların türkçe versiyonlarını aramaya başlıyorum. Mesela Usborne wipe-clean kitaplara muadil olabilecek türkçe kitaplar yok ama bazı kitaplarının türk basımı yapılmış yayınevleri tarafından. Yaz sil kitaplar yükselen zeka yayınlarında mevcut mesela ama Usborne gibi değil içerikleri.
Bu bir örnek sadece. Hep bu şekilde aratıyorum. Mesela puzzle-play-book yani sayfalarda tak çıkar bölümler olan kitaplar arıyordum. İngilizcesi ne ise türkçe karşılığında arıyorum böyle kitapları. Tak-çıkar veya yapboz kitap gibi. Ben böyle arattıkça önüme birçok kitap çıkıyor.
“Kalın karton kitap, hareketli kitap, üç boyutlu kitap, çıkartmalı kitap, yaz sil kitap” gibi. İnstagramda da Paak-o-book sayfasını takip ediyorum. Güzel kitaplar öneriyor çoğu zaman.
Bi de ikinci el kitapları çok severim. Çok fazla ikinci el kitap alırım. Orda basımı olmayan veya türkiye’de olmayan kitapları da bulabiliyorum. Mesela şu kitabı dolaptan 10₺ ye almıştım :)