mysonmylove Merhaba annişler, bebeğim 4,5 aylık oldu, ağırlıklı olarak mama yiyor, annemler yoğurt ver artık diyor ama doktorlar da 6 ayı beklemeyi öneriyorlar, çok kararsızım, bir de bebeğe her gün yeniden mi mayalamak gerekiyor yoğurdu
Yade012 mysonmylove ayrıca yeni doğan yoğun bakım ünitesinde hemşireyim 5 aylıkken cicibebeli yoğurt yiyen bir bebeğimiz boğulma tehlikesi atlatıp yatışini dün yaptık
eymenkerem mysonmylove yogurt 5. Ayda başlanıyor biz ek gıdaya 4. Ayda basladik ama yogurt için 5. Ayi bekle demisti doktorum
Gamze43 mysonmylove onlar devamlı konusur bilip bilmediğine bosver sen doktor ne derse onu yap daha ek gıdayı midesi sindiremez 6 ay beklemek sart
mysonmylove Yade012 yaaaa😔 ayy Allah korusun, ben sadece hipp kaşık maması veriyorum şu an ilave olarak, o da 4.aydan itibaren olandan, Allah şifa versin inşallah🙏🏻
mysonmylove eymenkerem herkes de bana yoğurt yoğurt deyince kafam karıştı benim de, bağırsak florası için erken vermemek gerekiyormuş sanırım değil mi, önce sebzeyle mi başlamıştınız siz
eymenkerem mysonmylove evet tam 4 aylikti kabak havuç patates ile 3 gün kuralını deneyerek basladik sonra meyveleri geçtik 4. Ay bu şekilde geçti. 5. Ayda yogurt eklememiz istedi doktorum. 6. Ayda da kahvaltiya basladik ve ogun olarak ek gıdaya gecti tamamen. Mama ile beslenen cocuklqrda ek gıda 4. Ayda başlıyor ve kısa süre içinde ogun yerini alıyor. Doktorum bana çoğunluk ek gıda diye tembihliyordu
Selin39 mysonmylove daha çok erken canım sen etrafına bakma ben ne kendi annemi nede kayınvalidemi dinliyorum, 6 ay anne sütüyle beslerim, şuan 6 ay 2 günlük dün daha başladık ek gıdaya yoğurt veriyorum 2 gündür
mysonmylove Selin39 işte ben mama veriyorum diye sürekli su ver yoğurt ver diyorlar, annem bana 4 aylıkken yoğurt vermiş sadece🙈
PasaAnnesii mysonmylove benim bebeğim 5.5 aylık ek gıdaya başladık mecburen doktorumuz yoğurt dene alerjik olabilir dedi sizinki erken biraz 6yi bekleyin en azından
Sln20 mysonmylove Kilo problemi yoksa ve doktor söylemediyse 6. aydan önce ek gıdaya başlamak sindirim sistemi açısından doğru değil. Anne sütü veya formül süt gerekli olan tek beslenme şekli. Kaşık mamayı doktor mu verdi?
mysonmylove Sln20 kilo alımı azdı bu ay, sağlık ocağındaki ebemiz önerdi ama zararı olur mu ki, hipp yulaflı kaşık maması kullandığımız
mysonmylove eymenkerem yaaa, benim oğlum da sadece mama yiyor sayılır süt çok az geliyor, kilo alımı nasıldı sizin bebeğinizin
Sln20 mysonmylove Bence doktoruna danışmadan vermeyin öyle şeyler. Ben 9. Aydan sonra başladım hazır mama o da zorda kalırsam normalde karışık undan muhallebi yapıyorum 6. aydan beri. Miniklerin sindirim sistemleri çok hassas şimdi olmasa da ileride zararı olabilir. Formül süt veriyorsanız belki markasını değiştirebilirsiniz. Sadece anne sütü veriyorsanız formül süt ekleyebilirsiniz. O şekilde çözseniz kilo sorununu daha mı sağlıklı olur acaba? Ek gıda için de yoğurt ve ardından sebze püresi öneririm. 3 gün kuralıyla başlarsanız alerji takibiniz kolay olur 🌸
Pearly17 mysonmylove merhaba mama ile beslenen bir bebeğim var. Ben 5 aylıkken gunluk 2-3 çorba kaşığını geçmeyecek şekilde sadece yoğurt verdim. Yoğurdu hep kendim mayaladim bu arada. Şu an bir yaşında kızım değerlerini kontrol ettiriyorum donem dönem her şeyi gayet guzel.
mysonmylove Pearly17 merhaba🌸 sulandırdınız mı peki yoğurdu, bir de her gün için yeni mi mayalıyorsunuz