Masalll1 halam pedagog. Ben çocuğumla acaba yeterince ilgilenmiyor muyum, hep onla oynamalıyım, aman hadi aktivite yapalım diye kafayı yediğim dönem çocuğu rahat bırakmamı öğüt verdi. Sen hep müdahale edersen korkak olur, herşeyde onayını ister, sadece göz ucuyla takip et, kendine zarar verirse müdahil ol, dedi. Uyku saati geldi, Yatağa yatırdın, ama uyumadı, bekle müdahale etme, sen nasıl yattığında günü gözden geçirip düşünmüyorsan o da onu yapıyor, bebek diye insan dışı bir varlıkmış gibi davranmaya gerek yok düşüncesinde. Alman ekolüyle yetiştiği için biz Türklerden farklı düşünceleri var ancak baktığımda kadın haklı geliyor bana. En güzeli kendimizi yıpratmamak için bebeğin huyuna gitmek. Geçenlerde oğlum balkonda otururken bir anda mutfağa gidip mama sandalyesine vurup mama mama demeye başladı, meyve saati geçiyordu. Normalde 5 minik pankek yer, dün sadece 2 tane yedi. Aç mı acaba diye tereddüt ettim sonra aklıma bu yaptığı gelince, bunu yapmayı bilen bebek nasıl aç kalsın ki, diye düşünüp vazgeçtim. Aynı evde aynı şartlarda büyüdüğümüz kardeşim evde bile bıçak çatalla yer balığı, bende en lüks restaurantta da elle yerim. İnsanın içinden geliyor bazı şeyler.