Esoss Oğlum 15 aylık dışarı çıkınca arabaların tekerine gidiyor yoldan geçen arabaların arkasından bakıyor yani evde de bazı arabaların tekerini çevirıyor tekeri olan herseyin çeviriyor yani elektrikli süpürge sürütecin tekeri korkuyorum yani nete bakınca bir sürü şey yazıyor
Kuzeyyyyy Esoss Tekerlek cevirmek evet otizmde var ama bu tek sebeb olmamali kanat cirpma varsa adini seslendoginde bakmkyorsa yasitlariyla uyum saglamayip daha sonrasi oynamayip huzursuz oluyorsaa vs vs seyler canim iyi gozlemle bakalim
Melissmom1 Esoss doktor tedavisinden geçmeden böyle düşüncelere girmeyin..sizinle göz teması kurmuyor mu hiç?
Mom042 Esoss vallaha bende kizimin arabalrinin tekerlerini donduruyroum . Yani goz temasi varsa anliyorsa seni korkma ben bu yasimda ceviriryorum bakiyorum ister istemez dikkatimi cekiyor
Esoss Kuzeyyyyy yaşıtıyla aynı ortamda olmadım hiç göz teması var ismine seslenince bakıyor anne babayı tanıyor komut alıyor yani gel gel alkış vs gibi yap deyince yapıyor
Kuzeyyyyy Esoss Ya o zaman ilgisini cekiyordur ama sen cevirdigi zaman ilgisini baska biseye yonlendir tv tablet ve telefondan uzak tut belki oradanda gorup ilgisini cekebilir o zaman
Melissmom1 Esoss o zaman şüphelenmenize gerek yok sizinle temas kurmuyorsa adını seslendıgınız de bakmıyorsa şüphelenin ..içiniz rahat edecekse bence doktora gidin bi
Zeyzeyyyyy Esoss erkek çocuklarının arabaya ilgisi var benim oğlumda çok seviyor arabaları tekerleri dönen şeyleri ama ismine bakıyor diye kafam rahat bide etrafımdada görüyorum araba ilgisini çeken çok bebek var yani herkesin çocugu otizm olur yoksa korkmayın 😀
41hamile Otizim değildir bnce onu yapmayan cocuk yok erkek cocugu öyle oluyor oğlumda aynı teker aşığı
Minikkoalammm Esoss yeterli bir sebep değil hatta sebep bile sayılmaz. Sizi dinliyor mu göz teması kuruyor mu duygu ve düşünceleri belirgin mi, size sevgi dolu yaklaşımı var mı, akran ilişkileri nasıl kaç kelime kullanıyor gibi bir çok şey var
Esoss Minikkoalammm yani komşunun oğlu var 3 bucuk yasında o koşuyor bunun hoşuna gıdıyor gülüyor peşinden gidiyor öyle yani
Mom987 Esoss Bu otizim degil. Tamam otizmli bir çocuk dönen seylere fazla ilgi duyar ama çocuk daha çok küçük arabayı döndürmesi arabalara bakması normal hem de çok normal suan
Snmtt Esoss benim oğlum da çeviriyor tekerlek. Arabaların tekerine gidiyo hemen hiç düşünmedim otizm diye. Bence anlarsınız onu diğer hareketlerinden başka bir sürü belirtisi var.
Anne06_ Esoss kızım on gün sonra yaşına girecek üç tane tekerlekli oyuncağı var onları tekerlekleri döndürüyor sadece sürmeyi falan gösterdiğimizde o şekilde yapmayı istemiyor biraz gösterdiğimiz gibi oynuyor sonra yine tekerleklerini çeviriyor ama komutlarıma karşılık veriyor kızdığımda ağlıyor sevdiğim de karşılık veriyor göz teması kuruyor hatta kendi ben başka bir şeyle ilgilenirken eğilip gözüme bakıyor seslendiğimde bana bakıyor yani bir çok şeyi yapıyor anne baba mama meme dede vermen hala bu kelimeleri kullanıyor ama akran iletişimi hiç ölçemedim çünkü hiç yaşıtıyla bir araya gelmedi fakat büyük çocuklarla bir araya geldi onda da iyi oyuncaklarla falan oynadı fakat daha küçük olduğu için tam oyuncaklarla oynamayı bilmediği için sıkıldı aldım daha çok çocuk şarkıları ilgisini çekiyor bazen sadece şarkısını açıyorum bazen görüntüsünü açıyorum geçiyor bir şekilde günler kendinizi strese sokmayın bence yeterli bir neden değil tabii ki anneyiz en ufak bir şeyden nem kapıyoruz aklında böyle şeyler getirmeyin daha çok küçük bebekler
Esoss Anne06_ tesekkür ederim içim ferahlıyor böyle okudukça ama bilmiyorum yani yasıtıda hiç olmadı çevremde ki karşılaştırma yapayım
Anne06_ Esoss bizimde yok yaşıt eltimin oğlu var bizden uzaktalar o yürüyor 9 aydan beri benim kızmda tutunup kalkıyor sıralıyor ve emekliyor ellerini bırakmaya korkuyor şuan Google’dan en ufak bi baş ağrısına bile kanser yazıyor doktor kontrolü olmadan hemen kendinizi bu şekilde telaşa vermeyin