kbrsn20 Ges-25 2-3 saatte bir beslemelisin. Uyuyorsa da al kucağına meme yada biberonu ver. O zaten direk emmeye geçecek.
Petitom Ges-25 canım bana doktor 5. Gün muayeneye gittiğimde sarılığı çıkmadığı için gece uyandırma 4 5 saat uyuması sorun olmaz demişti uyandırmadım şimdi 7 aylık gece de çok sık uyanmaz saatti emzirilip gece uyandırılsın bebekler ileri de gece çok uyanıyorlar her bebek aynı değildir ama çevrende bunu gördüm
qwrt1245 Ges-25 canım 3 aya kadar 3 saatte bir emzirdim. Alarm falan kurmuyordum kendi acıkınca ağlardı. Ama 3. Ayı doldurduktan sonra gündüz bazen saat başı bile verdiğim oluyor onun davranışlarına göre belirliyorum ama yine 3 saati geçmiyorum. Gece 12se emzirip yatırıyorum 5e kadar uyanmıyor 5 te kalktığında emziriyorum ve sonrasında gündüz rutinine dönüyoruz.
kbrsn20 Ges-25 benim bebek de uyuyordu geceleri uyanmıyordu. Uyandığı zaman besliyordum bazen 5-6 saati buluyordu. Doktor aylarda bekleme uyanmasını en geç 3 saatte bir emzir dedi. Ben de dediğine uydum o şekilde devam ettim. Uyanmıyor du , böyle yarı uyanık uyku halli oluyordu emzirmek için aldığımda. Emzirip direk yatırıyordum. Şimdi beş aylık olduk. 3. Ayını bitirdikten sonra gece kendi uyanana kadar bırakıyorum. Yani 1,5 -2 aydır bu şekilde gidiyorum artık. Ama benim bebişim kilosu her tartıldığında Alt sınırın biraz üstünde gidiyordu. Senin bebeğin de sarılık azda olsa yoksa şayet ve kilo alımı iyiyse 4 saate kadar da gidebilir. Her bebek farklıdır. Gelişimine göre takip et canım. Ama biz şekeri artık düşmez sanıyormuşuz ama bu aylarda şekeri düştüğü için acıksa bile uyanamayabiliyormuş.
petekhayriye Ges-25 benimki 2,5 aylık, doktorum uyandikca emzir dedi artık, eğer uyandirirsan uykusunu tam almaz falan dedi bizde ona uyuyoruz ama gece emerken kendi bırakana kadar emziriyorum, 10 dk oldu diye çekip uyutmuyorum hiç
Petitom Ges-25 canım ben hiç uyandırmadım sıkıntı da yaşamadım doktorum uyandırma demişti dediğim gibi daha 5 günlüktü dediğinde hatta uyuması lazım dinlenmesi için dedi
qwrt1245 Ges-25 canım çok değişiyor o ilk iki ay çenesi güçsüzdü 15-20 dakika dura dura emiyordu. 2 ayı doldurduktan sonra maksimum 4-5 dakika kalmaya başladı hala da öyle ama kilo alımı çok iyi çişli bezlerimiz de yeterli. Ama her çocuk bir değil kiminin çenesi daha çabuk kuvvetleniyor kiminin ki geç. O yüzden çişli bez sayısı yeterliyse doyuyordur