ZMK Bir arkadaşımın bebeğinin otizimli olduğunu düşünüyorum kızlar asla yanında durmamızı istemiyor oyuncaklarla oynamıyor kzıım yanında ağladığında çığlık çığlığa ağlıyor bacaklarını kasıyor ismine tepki vermiyor ayaklarını asla yere değdirmiyor eve biri geldiğinde sadece ağlıyor asla göz teması yok bi kapak açma ayağa kalkma çabası yok bay bay alkış vs yapmıyor evin içine kendinden büyük bişey geldiğinde korkuyor 14 aylık babası ilgisiz doğduğundan beri çocuk hastane yüzü görmedi niye böyle acaba diyip hastaye götürelim diye de düşünmüyorlar nasıl söyleyeceğimizi bilemedik bir gösterin diyemiyoruz arkadaşım biraz panik amacım bir doktora görünmesi ve yapılması gereken birşey varsa yolun başındayken yapılması ilerde keşke dememeleri için siz olsanız ne yapardınız nasıl söylemeliyim?
Splash-Splash-Love ZMK Bence söyleyin çünkü ne kadar size küsse de kızsa da anlayacaktır. İçine bir kurt düşecek ve bu sayede götürecek olabilir. İyilikten anlamıyorsa zaten hiç arkadaşınız olmamış demektir.
Prensesasya ZMK bence samimi bir arkadaşınızsa uygun bir dille anlatın ,çok şükür çaresiz bir hastalık değil bununla ilgili çok başarılı eğitim kurumları var ama en önemlisi, gerçekten böyle birşey varmı diye test yapılması gerekiyor. .doktorlar tanısını koyarsa eğer kendileri gereken yerlere yönlendiriyorlar Zaten❤️
Cancansmom ZMK cocuk gelisiminile ilgili yazilar paylasabilirsin, söylemeye cekiniyorsan. Hic onu kasteder gibi yapma,su ayda su hareketi yapiyormus,su ayda ismine bakmasi lazimmis gibi muhabbet ac ya da laf lafi acarsa girersin söze.
Grlnl ZMK 14 aylık çocuğa otizm tanısı konulması zordur aslında. Uyarak eksikliği olabilir, bir atak evresi tamamlanmamış olabilir, bir olaydan sonra geçilen evreye geri dönüş yapılabilir. Ya da çocukta sıkıntı olabilir ama otizm olduğu kesindir diyemeyiz. Bence otizim adı vermeden bebeğinizin şunu yapması lazım aslında yapmıyor diye söyleyebilirsiniz. 14 aylık bir bebek yürümede geç kalmış sayılmaz.
ZMK Splash-Splash-Love çocuğuna konduramaz panik atak da var üzülür diye de çekiniyorum iyi niyetli biri küsmez eşi çok değişik biri nerden çıkarıyosunuz bunları diyip hastaneye de götürmez virüs var diye hastaneye götürmüyoe ama misafir evden eksik olmuyor açıkçası nasıl söylenir onuda bilemiyorum
ZMK Cancansmom umursayacağını sanmıyorum tek dediği şey ne zaman yürür hiç çocuğum şunu şunu yapmıyor diye düşünmüyor
Prensesasya ZMK anneler hisseder çocuklarında bir sıkıntı olduğunu en azından çevredeki çocukların gelişimini görünce kendi çocuğunu bir sorgular belki oda bir sıkıntı olduğunu düşünüyordur ama dile getiremiyordur.siz kendi çocuğunuzun gelişimini anlatın o şekilde onada sorun bakalım belki fark etmiştir çocuğundaki rahatsızlığı
Cancansmom ZMK iste öyle dediğinde aslinda su aylarda yurume calismalarina basliyor bebekler de, bir doktora sormak lazim niye baslamadi de. Kafasina isle,ben olsam öyle yapardim.
ZMK Prensesasya benim kızımı hep görüyor yürüyor bütün çekmeceleri açıyor mutfaktaki şeyleri dolaplardan indiiriyor gel baba git al hayvan taklitleri yapıyor çocukları çok seviyor bunların farkında övmek için söylemiyorum ama dışarı çıktığımıda sadece oturuyor hiç hareket tepki yok hep ağlıyor annesi sonuçta bişeylerin farkında olması lazım amacım varsa bişey çaresine bakılması ama doktorada götürmüyolar o yüzden eşimle biz söyleyelim dedik biz olsak on kere götürmüştük doktora o yüzden söylemeye karar verdik ama birazda çekiniyorum
ZMK Cancansmom oda farkında zaten herşeyin ama ya otizmin ne olduğunu bilmiyor yada yavaş yavaş yapar diye düşünüyor parka gittiğimizde aynı yaşıt çocuklarla kızım oynadı koşturdu o saatlerce oturdu bankta yüeütmeye çalıştı dizlerini karnına çekti benimki yürür mü acaba dedi yürümesine yürür de çekmece dolap vs açmıyor ismini söyleyince bakmıyor insnalar yanına yaklaşınca ağlıyor bi doktora götürün bence dedim hiç sesini çıkarmadı
Prensesasya ZMK alın karşınıza anlatın en azından çocuk için yapın.isterse alınsın ,kırılsın ,siz arkadaşlık vazifenizi yapın gerisi ona kalmış.
ZMK Prensesasya anne babada bunu nasıl farketmiyorlar anlamıyorum bir sıkıntının olduğu belli yani insan bi gösterir bebeğin iyiliği için söylicem
Prensesasya ZMK maalesef bazı insanlarımız için üç maymunu oynamak her zaman kolaylarına geliyor.birşeyleri fark etseler bile o kadar normalleştiriyorlar ki Bunu ,kendileri bile inanıyorlar buna. ama olan çocuğa oluyor yazık gerçekten yazık
ZMK Grlnl Sorun yürümesi değil ki çocuk sadece oturup etrafa bakıyor uyuyor yemek yiyor. 14 aylık elini asla ağzına götürmüyor çocuk yada büyük insanı yanın yaklaştırmıyor göz teması yok bişeyleri keşfetme çabası yok oyuncaklarla oynamaz bir dolap kapağı açmaz benim aklıma otizim geldi kendi kızımda aynı ayda olduğu için kıyaslama yapar gibi oluyor söyleyince o yüzden bi türlü söyleyemiyorum
ZMK Prensesasya hele babası o kadar sorumsuz ki gece gece sinirlendim korona var diye çocuğu işitme testine bile götürmeyip eve sürüyle misafir çağıran biri
Grlnl ZMK otizim diyemem ama br sıkıntı olduğu kesin. Sizşn kızınızla oyuncak vs alışverişi davranışsal iletişimi yok mu?
ZMK Grlnl kızım yanına yaklaştığında kıyameti koparıyor kızım oynamak için neler yapıyor ama çığırıyo kimseyle iletişimi yok gel bay bay alkış gibi şeylerde yapmıyor
Grlnl ZMK uyarıda bulunun bencede.. eçem merkezleri var orda eğitim alabilir özel eğitimde 1 gün bile çok kıymetli size kızabilir ama bebeğe iyilik edersiniz💐