Mom042 Mom456 belki genetiktir kuzum korkma bir cm kadar az belki gelecek ay birden buyur ama burda okdugum akdar biraz az olmasi sorun degilmis onemli olan buyumesi
Mom456 elifhanimm onlar pazartesiye kaldı,bakalım artık,baş çevresi düşündürüyor beni,haftaiçi doktora gideyim artık,şu süreçte hastahaneye gitmek istemiyordum
elifhanimm Mom456 önlemini aldıktan sonra hiçbir şey olmaz için rahat olsun allaha emanet olun sağlık sıhhat diliyorum ⚘
minikpamuk Mom456 bebeğinizin cinsiyeti ne? Benim kızımın 6 ay kontrolünde 43 cm çıktı doktor normal dedi.
minikpamuk Mom456 bence bir sorun yoktur canım 3 aylıkken bize de büyük baş çevresi denmişti hatta persentilde %90 cikiyordu. Suan normal her seyi. Genetik de olabiliyor babamiz koca kafali biraz 😅 buyudukce duzeldi oran.
Mom456 minikpamuk bakalım inşallah bizim de öyle olur,ben de minyonum aslında ,belki de genetiktir,sağlıklı olsunlar da ,bir şeyleri kafaya takmaktan anneliğin tadını çıkaramıyorum daha😩😩
minikpamuk Mom456 ilk aylarda ben de öyleydim kafası büyük diye kafasını tutamiyodu acaba gelişim geriliği mi var diye her günü hem kendime hem bebegime eziyet ediyormuşum. Şimdi dönüp bakınca farkediyorum. Anın tadını çıkarmak lazım çok çabuk büyüyorlar. Herşeyi akışına bırakınca rahatladım çok şükür şimdi ayina göre normal her şeyi.
Bugrababy Mom456 bende öyleyim bana benzemiş doktorda sorun yok gelişimi güzel dedi ama İnternette ki persentil de hesaplarken baya düşük çıkıyor
Bugrababy Mom456 ama ben takmadım çünkü bebeğimin motor gelişimi bilişsel gelişimi çok güzel. Kafasının küçük olması tek başına birşey ifade etmiyor 😊 ve 9 aylık oldu şuan ölçtüm mesela yetişmiş yaşıtlarına başının çapı da. Demek ki o açığı kapatıyor belli bir süre sonra 😊 sevindim şuan 😊
Bugrababy Bugrababy siz çocuğunuza bakınca küçük geliyor mu kafası size. Hem küçük olması önemli değil önemli olan baş çevresinin büyüyüp büyümediği. Doğduğunda kaçtı mesela. Bizimki 34 cm di.
Mom456 Bugrababy yaa çok iyi olmuş 😍😍bizimkinin de bilişsel ve motor gelişimi baya iyi o konuda sıkıntı yok