pogacayanakli_aylamm Tanemnazli bi 7. Ve 40. Gün tuzladık bir tasa 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı şeker koyduk. Tuzlayıp 10 dakka bekleyip banyo yaptirdik
turansmom Deletedmom5284 yaa benimde çimontoyla alçı çekmişti djdnsmsm ben çok erik yemiştim ama kütür kütür taş gibi çocuk doğurdum o tutttu shsmsn
Hilokiiii Tanemnazli bende yapacağım demeyin sebebini size açıklayayım ondan sonra tekrar düşünün bebeği tuzlamak vücuttaki sıvı kaybına neden olur siz deri üstünde birşey olmaz dersiniz ama deride çeker tuzu sıvı kaybını anlamayıp bebeği ölüme sürükleyebilirsiniz Allah korusun
TheLatte Tanemnazli bizdede var tuzlamak ama öyle tuza yatirmiyolar tabiki . Banyo suyuna bi cimcik atiyolar 😂 Ama sacma bi adet yani .
Bebegimm1 Tanemnazli adetlerin hic birini yapmadım cevremde yapani gormedim hapyy momda gordum hayatimda duymamistim tuzlamak bal surmek vs mantikli bir yanı yok şöyle bir araştirdim ucu ölüme kadar gidiyor bu yuzden ölen bebekler bile var cok az atip yapanda var buda mantiksiz geliyor Allah korusun bebegime zarar vericek hic bir şeyi yapmam yaptırmam
leynanin_pembemantosuu Tanemnazli çok zararlı tuzlamayın banada büyüklerim tuzla kokmasın dedi balık tuzlar gibi tuzlucaklardı ama kuzenim çocuk sağlığı doktoru demediği laf kalmadı izin vermedi tuzlatmadı çok zararlı çok yapmayın gerek yok
Gunsss Tanemnazli sakın o minicik tenine tuz falan sürmeyin yavrunun. Kışın buza atılıyor eritsin diye yavruya neler yapar 🥺🥺🥺
Aysukk Tanemnazli evet öyle bi sadet var kırkı cıkınca yapıyorlar. Beberklerin derleri yetişkinler gb değil cok hızlı yüzeyden madde emiyor tuzladıgunızda böbreklerine zarar verirsiniz drumuz bize beyinkanaması geciren bebek gördüm bu tuzlama yüzünden demişti
Slmnese Yapmayın lütfen. Bu devirde hala tuzlamayı savunan birileri kalmamıştır inşallah cahillik bu düpedüz. Bebek sıvı kaybı mı çeksin. Kim tuzlanmışta kokmamış ne saçma sapan işler.
Melikee01 Tanemnazli Direk tuzu vucuduna degıl ama annem hem tuzlu su hem de ballı su yapmıstı. Ikısı de banyodan önce vucuduna sürüp öyle yıkamıstık biz
etipuf Zeys zaten nasıl büyümüşüz bilmiyorum, şekerli suda ikinci sınavımdı. Annem beni doğurduktan sonra çok zorlanmış hastanede yataktan kalkamamış 1 gün boyunca bana şekerli su vermişler bak turp gibisin diyo 🥲