KahramanAnne Oğlum sürekli kabız oluyordu ağlayarak ıkınarak kaka yapıyordu en son bir doktor duphalac şurup verdi sabah bir çay kaşığı akşam bir çay kaşığı diye. Biraz etki etti yine ağlıyor kakasını yaparken ama eskisi gibi değil. Sorum şu Eğer bu ilaca alışırsa ilacı bıraktıktan sonra hiç kakasını yapamazsa? Doktora bunu sormak o an aklıma gelmedi 😔
egeninanns KahramanAnne bizde işe bile yaramadı o şurup bende probiyotik kullanmaya başladım . İyi geldi şükür
Hsrtgndz KahramanAnne ben büyük kızım bebekkende buyukkende denedim bir işe yaramadı kızımın bağırsakları doğuştan çok yavaş çalışıyor çok tembel oyuzden hala hep kabız olur oğlumda kabız oluyor hemen bı danino yapıyorum cir cir😁 dene istersen Çeyrek armut Çeyrek muz 1tam kayısı 2yemek kaşığı yoğurt 1.5yemek kaşığı labne Veya balkabakli ıspanaklı çorba yap içir oda çok işe yarıyor
Minikurbaganinannesi KahramanAnne bizde kabızlık sorunu yaşadık müdahale etmeden 15-16 gün yapmadı hiç cerraha vs de götürdük birsy ckmadi. Doktr duphalac verdi onu kullandk bı kaç günde bir yapar oldu bıraktık bir ay kullanıp şuan birşey vermiyorm ve iki günde bir kendi yapıyor
KahramanAnne egeninanns probiyotik kullandık işe yaramadı doktor artık en son şurup verdi 😔 Bizde biraz işe yaradı tam anlamıyla yaramadı Çünkü hala ağlayarak yapıyor
tubikoo Biz de iki ay önce kullandık o şurubu. Aynı şeyi ben de düşünmüştüm ama öyle olmadı. İki aydır vermiyorum normale döndü çok şükür. Sabah akşam zeytinyağ veriyorum çorbalarına da ekliyorum. Kayısı kompostosu veriyorum onların da etkisi oluyordur herhalde 😊 ve biz 8 günde bir yapardık öyle düşün😬
KahramanAnne tubikoo zeytinyağın felan hiç fayda etmiyor bize 👀 Şurup da bir tık etki etti oda zamanla alışır diye korktum açıkçası.
shr42 tubikoo kac aylik bebeginiz dogdugundan beri oylemiydi bizde ek gidaya basladiktan sonra oldu da
KahramanAnne Hsrtgndz ya sanırım bizde öyleyiz doğduğundan beri kabız neler neler yaptım denedim kayısı mamaları armutlu Elmalı meyve püreleri bana mısın demiyor 😔 Acaba ilaca alışır da ilaçsız hiç yapamaz diye korktum tam anlamıyla işe yaramadı bizde de ilaç ama önceki haline göre bir tık daha iyi. O halini görünce çok üzülüyorum 😔
PembePelikan KahramanAnne küçükmüş,, domates rendesi önerecektim ama alerjik bir besin olduğu için kimisi 1 yaştan önce yedirmiyor şurup işe yarıyorsa devam edin, öyle pat diye alışkanlık yapmaz, ama bundan sonra ek gıda verirken daha dikkatli olursunuz,, 🌸
KahramanAnne Minikurbaganinannesi öyle mi ozaman alışkanlık yapmıyor bende bir süre düzene girene kadar verip sonra bırakmayı düşünüyorum
Minikurbaganinannesi KahramanAnne yok canım ben doktr da özellikle sordum bizimki o kadar yapmıyor durumdaydım ki lavman yapıyorduk çok ağlayınca doktr bir ay kullan dedi bir ay kadar kullandık düzeldi çok şükür . Bir buçuk iki aydır da kullanmıyoruz kendisi iki güne bir yapıyor
KahramanAnne Gizeemm Muhtemelen vardır. Çatlak içim krem kullanıyorum ama etki etmiyor hiç. Doktor yüzeysel baktığında çatlak görmediğini söyledi. Ama o kadar kabız o kadar ıkınıyor ki ya çatlak yada tahriş mutlaka var diye düşünüyorum
KahramanAnne PembePelikan Evet domates biraz riskli şuan için 😔 O kdar dikkat ediyorum ki kabız yapacak hiç bir şey vermiyorum neredeyse ama yine de oluyor . İlaca devam edelim belki faydasını görürüz 😑
Minikurbaganinannesi KahramanAnne onuda şöyle soyliyim canm cerraha götürdük duphalac kullanmadan önce popodan demir çubuk gbi birşey soktu baktı birsy yok ddi film çekindi kabızlık var dedi , kendi doktorumuz çatlat yok vs dedik cerraha götürdük öyle verdi ilacı. Bizde çok sıkıntı çektik bundan
PembePelikan KahramanAnne arkadaşımın kızı öyleydi, doğduğundan beri kabız derdi bazı bebeklerin bünyesiyle ilgili galiba,, bazen ne yaparsan yap kabız oluyor, kendinizi üzmeyin zamanla düzelen durumlar bunlar 🌸
Aslmra80 KahramanAnne probiyotik verebilirsiniz artı ben hergğn 1 çay kaşığı dan biraz fazla zeytinyağ veriyorum bağırsaklarını yumuşatsın diye
Mervesrrtrkmn Minikurbaganinannesi ayy popodan uyarıcı çok açıyor biz 2ayllıkkenyaptırmıstır çocuğum ağla ağla mahvoldu daha aslayaptırmıyoruz pişmanız hala yaptırdığımıza 5aylık suan