[silindi] Kızlar biraz stok yapmam gerekiyor daha önce sardım pişirmeden dodndurmuştum pişince pirinçler çok ezik geldi bana siz nasıl yapıyorsunuz
Yesillimon [silindi] Hiç öyle denemedim ama dediginiz gibi de yapinca pisirdikten sonra pirinçler kırık kırık oluyor güzel olmuyor 😏
fatosd36 [silindi] biz pişirmeden dondurucuya koymuştuk ama tencereyle hiç bişi olmadı pişirmeden 1 gün önce buzluktan buzdolabına alın pişirirkende kısık ateşte olsun
[silindi] Gc9098 ben zaten iç harcıda pişirmiyorum pirinç ve yaprak hepsini çiğ sarıyorum bazıları iç harcı pişiriyor kavuruyor vs ama ben zeytinyağlı direk sarıyorum daha lezzetli ve orantılı pişiyor ancak sorun şu ki;pirinçler kırık kırık oluyor çiğ dondurunca pişirip donduran var mı ?
[silindi] Semaab yaaa aslında hep kısık ateşte 1 saate yakın pişiririm. Genelde kısık ateş 🔥 kullanırım yemeklerde sulu yemekte de daha güzel oluyor yavaş yavaş pişince
Minikbirkalp [silindi] saklama kutuları ile koyabilirsin denemedim ama öyle koyunca pirinçleri kırılmıyormuş cnm
okuyananne222 [silindi] yalnız sarma buzljğa koyulmaz tadı bozulur. Koyacak isen de pişmdden yani çiğ koyulur
[silindi] okuyananne222 tadı bozulur!! Ben normalde hep taze sararım Ama yetişemiyorum bide kolaylık olur diye atacağım ve çoğu kadın da öyle yapıyor
okuyananne222 [silindi] hmm bilemiyorum tatlım. Pirinç sonuçta yani buzlukta olmasını doğrulamazlar genelde. Ben de hiç denemedim
benbirbebekfilim [silindi] benim annem pişirip konserve şişelere koyuyor kapağını da kaynatıp kapatıyor bu şekilde istediğiniz kadar saklayabilirsiniz.
Keremikonunannesi [silindi] Ben hiç denemedim ama, annem pişirmeden tencereyle atıyor derin dondurucuya. Pişirdiği zaman da gayet taze gibi oluyor. Yalnız sarmayı sararken normalde, iç harcını pişiriyor.
Alminazli Valla ben 3 senedir zeytinyağlı ic yapıyorum sarıp atıyorum buzluğa hic tadında bi sıkıntı yasamadim ama buzunun çözülmesini beklemiceksin tenceye dizip suyunu yağını koyup pisiriceksin çözülmesini beklersen salar kendini
[silindi] Alminazli çözülmeden yaptım bir defa direk koydum tencereye piştidim ezildi pirinçler bulgur gibi oldu diyeyim pirinçde kaliteliydi aslında ondan mı diyeceğim bilmijrljm baldo ile yapıyorum bazen Osmancık da oluyor
ArassMom_ [silindi] içini hazırlarken pirinci biraz kavurun diğer malzemelerle öyle sarıp buzluğa atın kirilmiyor ve çok güzel oluyor ben hep öyle yaparım
Keremtugra [silindi] bildiğim kadariyla yani biz ole yapıyoruz pismeden koyuyoruz, ama buzluktan cikarinca buzu cozulmeden pişiriyoruz cozulmesini bekleyince guzel olmuyor
Alminazli [silindi] sarmanin icindeki pirinç pilavın pirinci kadar kaliteli olmasina gerek olmuyo ama çok pisirmis olabilirsiniz belki valla bayramdan önce sardim bayramda pişirdim birazını hicbi sıkıntı yaşamadım kalani da yarin misafirim gelicek ona pisiricem mesela