Linamkaya pompadan cıkan miktarlar hiçbir zaman belirleyici değildir. İlk 3 ay sizin pozitif düşünceleriniz, dinlenmeniz, bol su içmeniz çok çok önemli. Anne sütü hormonal bir sıvı neticede ve hormonlarımız çok hassas kafanıza hiçbir şey takmamaya çalışın.
Bebeğiniz pompanın cektiğinin mislini çeker, emse de emmese de mümkün oldukça göğsünüze koyun,ten tene temas cok önemli.. düzenli sağım yapmak da süt arttırır , eger hep meme olarak gidiyorsanız 1 gündüz 1 gece sağımı yapın. sagım öncesi göğsünüze sıcak havlu koyun. emzirme öncesi ve sonrasında birer bardak su için.
süt için; rezene, dereotu, havuç, bamya , yulaf, ıspanak pazı gibi yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagiller, et balık yumurta süt, kuru ve taze soğan, pancar, balkabağı, ayva, tahin, kayısı dut kurusu incir badem, c vitamini, e bebek promalt joker karamalz ( şekerli içecek), anne cayları humana still tea vb. , lactamil emziren anne sütü ( vitaminler içeriyor sütün kalitesini arttırmak için) , decavit ya da elevit gibi multivitamin .
ama en önemlisi yine söylüyorum sütünüze güvenmelisiniz,
bebek geceye dogru sık emmek ister sütünüz yetmediği için değil gece süt daha yaglanmaya baslar ki gece uzun uyusun ama o yağlı sütü çekmek yeni dünyaya gelen için zordur, ve bir o meme bir bu meme sık sık emmek ister. pes etmeyin, bol bol emzirin ya da sağım yapın. Gaz yapar diye besin kısıtlaması yapmayın, kimyon kullanın gaz için cay gibi demleyip de içebilirsiniz ben omletime bile koyuyordum.