Esra45 Merhabalar. 18 aylık oğlum var malum pandemiden dolayı kalabalık topluluk görmedi. Adde dede baba gaga aba aç hade gibi kelimeleri var. Göz teması gayet güzel ellerimi yüzüme kapatır ceee derim kahkaha atar elleriyle yüzümü kapatır ceee yapmam için gülersem güler. Babasına çok düşkün. Gezmeyi çok sever ayakkabı görünce heyecanlanıp ayaklarını kaldırır giymek için. İlk arabam motoru var kornasina basar üzerine biner ileri geri gider sürer yani. Çok fazla odaklanmazsa adına bakar ama biseye çok dalarsa ismine bakmaz. Baybay alkışı bazi şeyleri takliti var. Buraya kadar normal ama konut alma daha yok ve kalabalık skntimiz var tanıdığımız bi yere gittiğimizde ortalığı yıkar yaşıtlarıyla pek oynamaz. Bazen yere yatar 3 4 dakika öle kafasının yere dayar. Süpürge sesinden robot sesinden korkar . Korkularım yersiz mi yada korkmalı miyim. Yardımcı olur musunuz
Puki Esra45 bendemi bi sorun var hiç aklıma bile getirmem . Gayet normal . 16 aylık bu dediklerinizi yapmayan bebekde war . Kötüyü çekmeyin
ikizbabymom Esra45 pandemiden dolayı çocuklar sosyalleşemiyo normal değil mi biz bile yabanileştik süpürhge sesinden korkması da normmal benim oğlum da blender sesinden korkar ve bebekler 16-30 ay arası 2 yaş sendromuna girer neden bunu düşünmek yerine otizm
Nltka Yani otizmli çocuklar o sizin çocuğunuzun yapıyor olarak saydığınız şeylerin hiç birini yapamıyor belkide ..
ftsdmrhn Yahu ben çocuğuma böyle şeyleri en son kondururm. Çocuk gayet normal ne diye aklınıza hep böyle şeyler gelir vallahi anlamıyorum.
Gepettto Esra45 zaten normal olan kalabalikta huysuzlanmasi. Otizmli cocuklarin kendilerine ait bi dunyalari olur kalabalikmis insanlarmis onlar onla ilgilenmezki zaten kendi kendilerine durur onlar.
ikizbabymom Esra45 yok estağfurullah amacım kesinlikle seni üzmek ya da yargılamak değil yanlış anlama beni ama bebeğinin yaptığı bir sürü şey varken bu düşünceye kapılıp kendini yıpratmanı istemem
Esra45 bikerem bende korkularımı belirttim çevreme göre normal asosyal Bi bebek ama korkuyorum yapabildikleri yapamadıklarına göre daha çok ama yüreğim pır pır
bikerem Esra45 illa otizm degildir,ancak belki sosyallesme ile ilgili bi sorun vardir,belki ekran maruziyeti,uyaran eksikligi vs vardir. Belki de hicbiri yoktur. Neden suphede kalalim ki bi pedagog ya da psikologa gidip icimiz rahat kuskusuz olmasin.