Zekzek 2016 doğumlu oğlumunda var ve o enzimi hiç yok yasali listesinde ki herhangi biseye maruz kalinca anemik atak geçiriyoruznaftalin ve bakla en tehlikesi ama onun yanı sıra bir sürü yasak listesi var ömür boyu takipli
EceB Zekzek atak dediğiniz yıkımmı oluyor kanda hgb değeri düşüyor sarı oluyor idrar rengi koyulaşıyor ne oluyor bizde yaşadıkta hala düzelmedi rengi 7 gün oldu
esmirna16 EceB Benim yakın bir arkadaşımda var favizm. Naftalin içeren şeyler kokusu falan da zararlıydi ona bildiğim kadarıyla bu enzim eksikliğinde.
Mommysharkdoodoodoodoo EceB tek bildiğim baklaya alerjisi olanın tarlasından bile geçmesinin yasak olması… Geçmiş olsun 🥺
Zekzek EceB evet daha 2 hafta önce lavabo açıcı kullanmış kayın validem onun kokusundan kusma karın ağrısı kan yıkımı yaşadı oğlum bildiğiniz zehirlenme gibi ağzından köpükler bile geliyor sonra kan ilacı kullanıyoruz sürekli bizim o enzim hiç yok çünkü zor
Papatyass EceB çok geçmiş olsun. Bu hastalık sarılığı tetikliyormuş zaten. Allah korusun inşallah düzelir bir an önce 🤲🏻
EceB Papatyass teşekkür ederiz biz doğduğunda sarılığı uzun sürmemişti bu sebeple başımıza gelmeden öğrenemedik 😔
EceB Zekzek ferrum mu kullanıyorsunuz? Onun içindede metil var oda favizmi tetikliyor diye okudum biz kısıtlama olduğu için henüz pediatri ve hematoloji görmedi o yüzden bilmiyorum ne kullanacağım 😔
EceB Zekzek kaça düşmüş hemoglobini sarılık oldumu geçen hafta olduğunda ne kadar sürede düzeliyor bu değerleri 😔
Papatyass EceB genellikle bakla yedikten sonra ortaya çıkıyormuş zaten çoğu insan bilmiyormuş. Büyük ihtimal sizde yada eşinizde de vardır. Hasta ve taşıyıcı olarak ayrılıyor. Genetik çünkü 🤗
Zekzek EceB 3 kadar bile düştüğü oldu her seferinde kan tahlili vermedim alistik artık kanının düştüğünü tahmin edip hemen kaşık şeklinde olan kan ilaçlarından veriyorum iki güne topluyor
EceB Zekzek yaaa bana bir ilaç olmadığını söylediler kendi kendini yenileyecek hücreler dediler bir tedavisi yokmuş
ilkgozagrimmmm EceB Çok geçmiş olsun. İlk kez duydum bunu bakla alerjik mi ? Biz 9 aylığız yemedik ama bilgim olsun diye soruyorum.
EceB ilkgozagrimmmm 5 yaşa kadar önerilmiyor ölümcül sonuçları var maalesef biz yaşadık kimseye yaşatmasın allah 🙏🏻
EceB ilkgozagrimmmm 5 yaş dediysem alerjisi olanlar bakla naftalin asprin ve bazı ilaçları ömür boyu kullanamıyor. 5 yaştan sonra iyileşiyor diye birşeyde yok yani internette 5 yaştan sonra yazdığı için söyledim. Çocuğun rengi sarı olursa hiç beklemeden doktora götürün mutlaka😔
RuzgarMommys Size bir kart veriyorlar ömür boyu takip etmeniz gereken kullanmamaniz gereken ilaç listesi oluyor