yms arkadaslar bebegınızın kafası ılk ay kac cm büyüdü ? internette 2 cm dıyor 1 hafta sonra bebeğim 1 aylık olacak fakat kafası daha 1 cm büyüdü. zaten küçük doğdu 32cm suan ölçüyorum 33 olmuş anca
Zerr yms Ölçüm yanlış olabilir, büyüyorsa sıkıntı yok bazen 0,5 cm bile ölçülmüştür bizimki. Bi doktor demişti annesi gibi kafası küçük genetik olabilir.
Pixel yms sorun yok canım bence. benim bebeğim 9 aylık oldu bazı aylar 1 cm sonraki ay 2 cm bazen de 1.2 cm falan diye büyümüştü kontrollerde. Doktor zaten söyler kontrolde ama bence bir sorun görmedim ben. Sıkıntı yapma.
yms Gizem_ar ay saolun ya cevap vermıssınz kaynana gorumce koca postu olsa yanmıştı buralar kımse takmamıs .
yms Gizem_ar pekı dogdugunda kaç cm dı demın cocuk nörologuyla mesajlasdım 32 den 33 olmus ama persentıl tablosuna gore 34 olması gerekıyormus mıkrosefalı tanısıyla uyumlu muayne ettırın dedı içime ateş attı resmen. ya çocugum zaten 2900 dogdu hastanedn cıkarken 2800 dü 15 gun hıc kılo almadı 2800 du son bı haftadr mama da verınce almaya basladı ondan da az buyumus olamazmı çok moralım bozuk yaaa burda okumasam aklıma bıle gelmıcektı o kadar takmıcaktm
yms tesekkur ederm cevaplarınz ıcın zaten kucuk olunca bıde 2 yazıo nette 1 cm buyuyunce korktum🙆🏻♀️
Sevda6767 yms canım ikizlerim 33 ile doğdular ilk ay 35 oldular ama kızım 37 ile doğmuştu ilk ay 38 ikinci ay 39 olmuştu yani hep az az da olsa büyüyordu hep küçük kafalı oldu ama sorun yoktu çok şükür
ILGAZ2020 yms google amcada yazan herşey bir genelleme hemen inanma bebekler kendine haslar her bebek gelişimi farklı olur sıkma canını doktor kontrolü zamanında sorarsın ve sıkıntı olmaz inşaallah doktor ne derse ona inan çünkü bazı hastalıklar birbirine benzer ama ufak bir detay hepsini birbirinden ayırır bunuda doktor bilir googlr değil
ILGAZ2020 yms evet bu konuda haklısın burdaki postlar bazen yoruyor o yuzden uygulamaya kac kere silip yukledim
yms ILGAZ2020 şimdi bı nötologla konustum 32 cm den 33 cm olunca persentıl tablosuna gore gerıde kalıyormus mıkrosefalı tanımına uyar muayne ettırın cocugu dedı 😔
Gizem_ar yms benimki de 3050 doğdu 2850yle çıktık hastaneden ama 34 tü sonrasında kilo olarak topladı ama kafası 1 cm büyüdü ilk ay sonra 2 cm büyüdü doktor bi sorun yok dedi sen doktorunu dinle canım başka bi doktora götür icine sinmediyse ama bazen boşuna takıyoruz anneler olarak
ILGAZ2020 yms bak ben sana ne desem o ateşi almaz doktor söylesin iyi diye sende rahatla Allahım bir an önce hayırlı haberlerini almayı nasip etsin
Utkucan yms bıngıldağı küçük değilse sorun olmaz erken kapanmadıkça birde bıngıldak küçük veya erken kapanma durumu varsa kafa çapı sıkıntı