Morcivert061 Öncelikle İyi Bayramlar 💐 21 günlük kızım var. 5 6 gündür akşam 8 gibi bi başlıyoruz gaz sancısına 4 saate yakın sürekli ağlıyor sadece memede duruyor. Bütün gün çıkan gaz o saat aralıklarında çıkmıyor hiç. Bu kolik mi oluyor acaba😢
Demirac19 Morcivert061 İyi Bayramlar 🌸 evet kolik gibi duruyor 😕 karnının üstüne koyunca veya kucakta hoplatınca duruyor mu?
Esra3772 Morcivert061 kolik maalesef, 4. Ayda biter büyük ihtimalle ama tavsiyem akşam 8 olmadan yarım saat önce biogaia probiyotik vermen biraz hafifletiyor gün içinde rezene de içirebilirsin azıcık, ben ikizlerimden çok çektim ama ne yapsan da 4.aydan önce geçmiyor 😔 Allah yardımcın olsun çok zor kolik bebek 🙏🏻
Tinkipinki Morcivert061 hemen kolik diye düşünme. Benim kızımda öyleydi hep aynı saatte ağlıyordu ıkınıyordu bende dedim kesin kolik diye ama şükür değilmiş. 1.5 aylıkken düzeldi gaz sancısına sıcak su torbası uyguladım rahatlattı . Damla olarakta sadece zinco kullandım
Demirac19 Morcivert061 Çok çok zor bir süreç sizi bekliyor çok sabırlı olmanız gerek.. Gaz sancılarını hafifletebilirsiniz ama geçmesi 3-4 ay sürüyor. Geceleri nasıl uyuyor ?
Deletedmom0099 Morcivert061 etki edebilir, bize etmedi sab simplexdi galiba en etkilisi o diyolar sizde mutlaka her gün rezene kimyon icin, yemeklerinize bol bol kimyon koyun süt mısır, nohut, kurufasulye, bulgur, mercimek bunları kesinlikle tüketmeyin
Renesmee Morcivert061 hemen telaşlanmayın 🥰 bizim de 17 günlükken başladı her akşam 6-9 arası durmadan ağlıyordu doktorun yazdığı gaz damlasını düzenli kullanmaya başlayınca kesildi çok şükür 🥰 kolik diyebilmek için 3 saat boyunca haftada en az 3 gün ve en az 3 hafta süreyle bunu yaşamanız gerekir hemen moralinizi bozmayın
Esra3772 Renesmee kolik bir bebeğiniz olsaydı siz de hemen teşhisi koyardınız emin olun ayrıca kadın zaten kolik’in birebir tanımını yapmış neredeyse daha ne yazsın? Yazmak için yazmayın Allah aşkına
Daphnemom Kolik olup olmadığını bilemeyiz doktora danışmak lazım. Gaz için de doktorun önerdiği dozda ve şekilde kullanabilir, gaz masajı yapabilir ve ayaklarını karnını sıcak tutarak biraz rahatlatabilirsiniz.
Renesmee Esra3772 benim bebeğim de öyleydi diyorum 10 gün kolik gözüyle baktım bebeğime streslendim. Aynı saatlerde ağlıyordu sakinleşmiyordu ama kolik değilmiş damla kullandım geçti bana da mı aynı teşhisi koyardınız? Daha gaz damlası bile kullanmamış arkadaş belki geçirecek ne biliyorsunuz ? Hemen paniklemesin benim gibi önce çaresine baksın diyorum ben de kolik diye kaderine razı mı olsun?
Esra3772 Renesmee kolik teşhisi konmayan bebeğe gaz damlası verildiğini ilk kez duyuyorum. Benim ikizlerimin doktoru İstanbul’da sayılı prof dr’lardan biri ve kolik teşhisi konana kadar asla gaz damlası vermedi hep bitkisel yöntemlere yönlendirdi. Yazık öyleyse siz de kolik olmayan bebeğinize gaz damlası kullanmışsınız keşke bitkisel yöntemlerle gitseydiniz çünkü kolik değilse bebeğiniz yeterli gelirdi
Esra3772 Renesmee ayrıca niye kolik diye kaderine razı olsun hangi yıldayız doktora gitsin! Bir de size bir şey diyeyim mi kolik ölümcül bir hastalık değil bu kadar korkmayın 😂 gaz damlası ile hafifler bir kaç ay sonra da geçer 🙏🏻
Renesmee Esra3772 kolik eşittir gaz sancısı demek değildir bu ikisini kafanızda bağdaştırmışsınız biraz araştırmanızı tavsiye ederim. Koliğin bir çok sebebi var psikolojik biyolojik vs Gaz sancısı bunlardan sadece biri. Aa bu bebeğin gazı var hep aynı saatlerde ağlıyor kesin koliktir demek saçma bir bakış açısı. Benim bebeğimin gazı vardı aynı saatlerde zorlanıyordu ve evet kolik değildi. Kolik bir bebeği gaz damlası da rahatlatmaz, evet ölümcül bir hastalık değil ama maalesef çaresi olmayan bi durum ayını doldurana kadar çekmek zorunda o sebeple benim gibi o psikolojiye girsin istemedim biz doktor değiliz bize teşhis koymaz düşmez