elmaliturtam alsam bu yazıyı, çerçeveletsem, evimin de en güzel, en görünür yerine assam keşke.
Bu post üzerinden bana atılan, benim gibi düşünen insanlara atılan taşlara; yakıştırılan “kafirliğe” yakıştırılan “zalimliğe” sabahtan beri hayretle bakıyorum.
Sorun ne biliyor musunuz? İsrail’in zalimliğini hepimizin kabul ettiğini anlamıyorlar sırf onlar gibi yazmıyoruz diye. İsrail her konuda olduğu gibi silah konusunda da kendini geliştirmiş bir ülke. Dünyaya bunun ticaretini yapan bir ülke. Daha yere düşmeden havada vurup infilak ettiriyorlar füzeyi. Hamas ilk füzeyi İsrail’li sivillere attığında suçluydu. Hamas kimdir? Filistin’in seçimle gelmiş örgütlerinden biridir. Bu suça maalesef yine sivillere füze atarak karşılık veren İsrail’de katıldı. Burada olan masuma oluyor ama suçlu her iki tarafta da bulunan ZALİM. Bunu niye kabul edemiyorlar?
Her milletin insanı sadece iyi veya sadece kötü müdür? Gerçekten bu kadar toz pembe midir hayat? Ya da bu kadar ak ve kara mıdır? Hiç gri yok mudur bu hayatta? İsrail’de herkes zalim midir mesela? Veya Filistin’de herkes masum mudur? Savaş her iki tarafın zalimi sayesinde çıkıyor ama olan masuma, çocuğa oluyor. Elinde silah olan insanların karşısına, elinde taş olan çocuklar sürülüyor. Çocuk sürülüyor yahu çocuk. Buna da “korumak” deniyor. Bu mantık çerçevesinde bir olay mı Allah aşkına?
Her iki tarafın zalimlerinin yarattığı bu akıl dışı, insanlık suçu durumun tek zararlıları kimler peki? Başta alevlere teslim olan Kudüs. Sonra masum, hiçbir şeyden habersiz, ağzı süt kokan çocuklar. Her iki tarafta da bulunan masum insanlar. Bu masumları dünya üzerinde hangi ırk, din, mezhep olursa olsun manipüle etmek çok kolay olduğu için, hep onlar ön safları tutanlar oluyor.
Zalim ayağını bacağını uzatmış, masumların ölmesine sessiz kalıyor ülkesinde. Nerede füzeyi atıp kargaşayı başlaran Hamas üyeleri? Aa, yoklar. Neden olsunlar ki?
Uygur Türklerine de sesi çıkacaktı herkesin. Filistin Ermenistan’ı savunurken de sesleri çıkacaktı. Müslümansınız, etmeyin denecekti. Size bir bilgi daha vereyim mi? 8 Mayısta Afganistan’da bir okula saldırı düzenleniyor. Bomba patlatılıyor okulun önünde. 70’den fazla ölü var. Ölenlerin çoğu ÇOCUK. Öyle ölüyorlar ki; bırakın vücut bütünlüğünü, teşhis edilecek bir parçaları bulunamıyor. Bunun için post açıldı mı burada? Ölen müslümanlardı. Ölen çocuklardı. Öldüren ZALİMDİ, TERÖRİSTTİ.
Şimdi ben söylüyorum; Zalimler ve dünyadaki tüm zalimliklere kör olanlar için yaşasın cehennem! Din, dil, ırk farketmez. İnsan İNSANDIR. Zalimler olduğu gibi masumlarda vardır her millette. Bu dünya hepimizin. Barış içinde yaşamak varken, şu mecrada bile kadının kadına yaptığı düşmanlık yetiyor her şeyi göz önüne sermeye. Kendileri gibi yazmadığı için kendileri gibi düşünmediğini zanneden ve bu kişilere kafirliği yakıştıran herkesin vicdanına merhamet diliyorum. Bir müslümanın diğer bir müslümanı kafir olarak adlandırması ne kadar da kolay olmuş. Yazık…