Ssssraa Bu konuda ortak acımız. Giden cana, daha gülmeyi bilmeden solan sıcacık bedenlere ben üzülmezmiyim? Ne farkı var yavrumdan o yavruların?
Ben sadece halkın piyon olarak kullanılmasına çok üzülüyorum. Başlatanlar ortada yokken, olan mazlumlara üzülüyorum. Bu insani duygular hepimizin. Belki onlar başka zalimlerin yanında olsa da bugün acılarını paylaşıyoruz. Ama bu bir siyasi politikadır bunu söylüyorum. Galeyana getirmedir. Ben burada yalnızca yavrulara üzülüyorum. onun dışında düşünce farklılıklarıyla olan her insanı dışlamak beddua etmek hic bir insana yakışmaz. Yapan da vicdanını sorgulasın diyorum. Dini dili ırkı farketmez ölen filistinlide olsa üzülüyorum. Ölen israilli bebek oluncada. Yani filistin öldürünce sevinen de vicdanını sprgulasın diyorum. Hiç bir şey tek taraflı değil diyorum. Bu bir savaş. Ve filistinin kendi halkını,mazlumunu düşünmediği politik çıkarlar dahilinde bir savaş.Ve eğer üzüleceksek bugün filistinli bebeğe üzüldüğün kadar yahudi bebek içinde üzüleceksin. O bebeğin çocuğun suçu neydi peki? Yahudi olduğu için daha doğmadan, kucaktayken beddualara kalıyor kahrolsunlar deniyor onlarda mazlum değil mi?
Ya da doğu türkistandaki mazlumlar? Bir tas bile atmamışken.. Konu uzar gider. Farklılıklara saygı duyulucak.
Ve eğer gönülden müslümanım diyorsan ırkı,dini,dili farketmeden mazlumu gözeteceksin. Bu kadar. Kimse ölsünler demiyor kimse iyi oldu demiyor. Her şey karşılıklı yaşanıyor. Hiç yaşanmasın deniyor. O da ölmesin bu da ölmesin. Savaşsız birlikle yaşansın diyoruz. Yaşanan zulum neredeyse hepsine sahip çıkmak ses olmak gerekir diyoruz. Bir mescidi aksa doğu türkistanda yok diye onların hakkını savunmayalım mı? Onları savunurken filistinliler ölsünde demiyoruz. Burada çok evirip çeviren var onlara hitafen yazım.