Ssssraa Bu insanlar biz Filistin için bunları söyleyince şöyle algılıyorlar. “Aman ölsün çocukler bebekler bizene. Yansın kudüs. Hakettiler.” Uzun uzun da yazsan yemin ederim böyle algılıyorlar.
Bende diyorum ki devlet başındakiler savaşıyordu. Halka döndü. Yani filler tepişirken ezilen çimenler oldu. İsrailin hava savunmasını geçemeyeceğini bile bile, sivil halkı hedef alan bombalar atan Filistinliler, durduk anda gece başlattılar bir savaş. Neden? Neden kendi halkını,Kudüsü düşünmediler? Ne vardı da tekrar savaş açtılar?
İsrail uyardı. Ya durun, ya da cevabımız günlerce olacak diye. Durmadılar. Sonra olaylar politikleşti sivillere döndü. E ilk füzeyi fırlatan hamas üyeleri ve ekiplerinden biri yok ortalıkta nerdeler?
Halkda koşa koşa yine Kudüs meselesine çevirdi. Olan mazlum bebeklere çocuklara, yavrusuna doyamayan analara oldu.
Yazıktır,günahtır. Benim derdim filistinin kendi başındakiler,meleklerle işim yok. Her an dua ediyorum onlar için.
Ortada ne israil gösterilen kadar zalimdir, ne de filistin mazlumdur. Filistin öldürürken iyi oldu gebersin kahrolsun israil diyorsan, israil yapınca yine israile beddua okuyorsan herkes vicdanını sorgulasın.
Ölen yahudi ana yahudi bebek olunca iyi mi oluyor? Savaş tek taraflı olmaz. Filistinde karşılık veriyor kimse bir avuç taşa füze atmıyor. Anlatamıyorum. Siyonist diyorlar, Allah belanı versin diyorlar, Allah kahretsin diyorlar.. Bir anne olarak başka bir anneye yavrusu olduğunu bile bile beddua ediyorlar. Ve ben hu insanlara saygı içerisinde yazmakta zorlanıyorum. Herkes bir vicdanını sorgulasın. Müslümanlık mı bu?