Zulal09 Semaa Benim arkadaşımla bebeğide rota virüsü kaptılar aşı yaptırmamışlardı hastanede yattılar bende yaptırdım bebeğim 5 aylık olmak üzere 2. dozu oldu kızım şükür herhangi bi yan etki yapmadı aşıyı yapmadan önce karnını doyurdum sonrasında 2 saat bişey yedirmedim kusma ateş herhangi bi sıkıntı olmadı ama alerjisi olanlarda farklı oluyormuş sanırım onlara önermiyorlar
Ftmsnny Semaa yaptırdım. Bir iki gün ishal durumu oldu. Ağızdan olduğu için yar etki huzursuzluk olmadı
melis_duru Semaa geçen hafta kendim yaptım, yaptırmayanları anlamıyorum neden riski göze alıyorlar diye. Sonuçta birkaç saniye süren, acısız bir işlem, tedbir almakta fayda var. Ateş falan da yapmadı
edaydogan Ben yaptırdım kuzenimin başına rotavirüs denene illet gelmişti küçücük canıyla çok uğraşmıştı ondan ders alarak bende yaptırdıö
Aysegul845 Ben ilk dozunu yaptırdım ama reflüsü olduğu için hemen kustu. Etkinliği olabilmesi için En az yarım saat midesinde durması gerekiyordu. Ama durmadı. Reflüsü hala şiddetli... O yüzden ikinci dozunu yaptirmicam. Ağzına giren herşey olduğu gibi çıkıyor boşuna o kadar para vermek istemiyorum ilk dozu çöp oldu çünkü😒
Semaa Aysegul845 yan etkisi oluyor mu diye merak ettim yani 1.dozu yaptrp 2 yi yaptrmayanlar var mi diye ama varmis demek😅 sagol canim
Sinem_ayaz Aysegul845 benim oğlumun reflüsü yok ama genelde kusar bende 1 saat önce falan emzirdim aşı yapılırken bi kısmını kustu sonra damlatmaya devam etti hemşire inşallah etki etmiştir
Prensessannesi Aysegul845 yorumunuzu gorunce yazmak istedim benim bebegimde kusuyor asi yapilirken ozellikle sordum kusarsa etkinligini kaybeder mi diye. Asi tukuruk bezlerine yapisiyor kussada etkinligini kaybetmicek dedi.
Sunay Selam bende dün yaptırdım benegım 3 aylık ama sanırım biraz besin alerjisi var doktor kakasına baktı süt kesigi mukus var dedı ama cok degl sonra dediki yarım saat meme vErme kusmasın benımkı kusmadı ufak caplı reflu var sonra takip ediceksin dedi ben denıcem ama bu gece aglayarak uyandı gazdan dolayı sonra da ası takıbı eger devam ederse ıkıncı dozu yapmıcaz dedı ama ılk doz bile yüzde altmış etki ediyor dedı bu rahatlattı cunku son zamanlarda bu vırus cok yaygınmıs ve bence bebegin takıbı yapılıp asılar yaptırılmalı.He bide çok pahalı diilben 71 tl ödedim
Deletedmom81 Sunay biz ilk dozu yaptirdik 2.dozu yaptiramadan kaptik ,serumlarla zor atlattik malesef
Metemm Semaa bende yaptırdım canım doktor önerisiyle hemde devket hastanesindeki doktorumuz önerdi. Bence yaptırılmalı tabi imkanlar dahilinde
Elissaaaaaa Metemm imkan dahili diye bir şey yok bence canım gitsinler akıllı telefonlarını satsınlar her zaman derim instagrama girmek aşıdan önemli değil👍🏻😎
Sunay Rotarix ismi hatta bende şaşırdım nası 71 tl diye bende pahalı biliyodum istanbul mehmet toprak hastanesinde esengül hanım doktorum o yaptı aşıyı🤔
Aysegul845 Prensessannesi aile hekimliğinde tıbbi sekreterlik yaptım 3 yıl. Ve çalıştığım yerdeki ebeler en az yarım saat midede durması gerekiyor dedi. Bildiğiniz aşıyı kustu oğlum aşıdan hemen sonra içinde 10 dk kalmadı bile.
Aysegul845 Prensessannesi aynı zamanda aşıdan sonra kaka rengi değişikliği. İshal huzursuzluk vs. Yaşamadık hiç aşı olmamış gibiydi.
Sydbll Allah evlatlarımızı korusun yaptırmayanları bir türlü anlamıyorum. Elbette tercih meselesi ama söz konusu küçücük bir beden.
Elissaaaaaa Semaa canım yaptırmayanlar niye yaptırmıyor die sorma bile yaptırmayanlar kendi uydurdukları sebeplerden yaptırmıyor yok ücret yüksek yok virisü nerden kapacak yok efendim aşı zararı. Böyle insanları dinleme fayda zarar hesabı yapacaksak virüsün yannda aşının zararı sıfır kalır. Aşı yaptırılması gereken bir şey dünyada hiçbir şey bebeğinin sağlıgından önemli değil. Belki hiçbir zaman rota virüsüne yakalanmayacak ama sen önlemini alırsın sonra takdir Allahtan dersin. Yaptırmayanlar Allahın izniyle bir şey olmaz diyorlar herkes her konuda Allaha sığınıyor ona bir şey dediğimiz yok ama önlem almaz da takdiri ilahi derseler herkesin anneliğinden şüphe ederim. Yaptır sen😇
Dodonay Semaa ablamın çocukları çok agır atlattılar. Hastanede yattılar. Baya kilo kaybı oldu. O yüzden yaptırıyorum ben