Sofyatomasatlas Merhabalar, 3 ay 28 günlük bebeğim 5 gündür kakasını yapmıyor. Doğduğundan beri her gün 3 kere filan yapıyordu. Neden böyle ansızın kesildi anlamadım. Sürekli egzersiz, masaj yapıyordum zaten rutinde. Sadece anne sütü alıyor. Yaşayan oldu mu?
MrvUras Sofyatomasatlas Canım kakasını yaptığında katı değil her zamanki gibi sıvı gibiyse yalancı kabızlıkmış. Doktorumuz öyle açıkladı bize de. Yapmaması bir rahatsızlık vermiyor genelde böyle durumlarda. Ek gıdaya başlamayla düzeliyor. Sanırım yemek yerken oturmasıyla bağırsaklar düzene giriyor. Ben 3 günden sonra yarım fitil atıyordum, doktor alışkanlık yapmaz dedi.
elifhanimm Ilık duş aldır yürüyün evde bacaklarını sallasın biraz.. miniğim benim belki iyi gelir ama 10 güne kadar normal diyorlar
Sofyatomasatlas elifhanimm her gün banyo yaptırıyorum normalde. İki gündür de ılık kovaya oturtturuyorum bana mısın demedi😥
Sifa2021 Doktorumuz 10 güne kadar normal dedi benim kizimda 2 aylıkken bir anda haftada 1 yapmaya başladı hala öyle 6 7 gun de bir yapıyor
Sofyatomasatlas Sifa2021 benim içim darlanıyor o yapamadıkça😕 bi huzursuzluğu da yok karnı filan yumuşak. Neden oluyor acaba
elifhanimm Sofyatomasatlas doktoru var mı numarası belki o birşey önerebilir şimdi sana yazarlar sabun ber falsn nolur dinleme tmm mı
Sofyatomasatlas elifhanimm yarın gideceğiz bakalım doktora. Öncesinde sizlere danışayım istedim. Hiçbir şey denememedim öyle dediğiniz gibi🙏
Miniknur Postlarımı okuyun ama umarım alerji çıkmaz sizin de. Böyle devam ederse ve günler uzarsa aklınızda bulunsun. Biz çok zaman kaybettik teşhis edemedikleri için
ebrucakl Miniknur benim bebeğimdede düzenli kabızlık var alerji kabızlık yapar mı ? Lütfen yardımcı olur musunuz bu konuda
Miniknur ebrucakl kabız değildi benim bebeğim. Kakası sert değildi ve zorluk çekmiyordu. 16. Gün bile karnı rahat kendi de keyifliydi. Ama bizim içimiz rahat değildi tabi. Doktor doktor gezdik. Gastroentoloji doktoruna yönlendirildik. O da bazen alerji bağırsağa vurur dedi. Her bebeğe farklı etkisi oluyormuş. Prebiyotik markamızı değiştirdi. Ve bana diyet yazdı. 6. Hafta dedi. Hemen etki etmez dedi. Gerçekten 4. Hafta bitti bebeğim her gün kaka yapmaya başladı çok şükür
Miniknur ebrucakl bio gaia kullanıyorduk. NBL yazdı. Süt ve süt ürünleri yani peynir tereyağ yoğurt hiçbişi yiyemiyorum. Tahin susam yumurta beyazı ve çerezler (ceviz fındık fıstık vb) açım anlayacağınız:)
Gamze55 Canım sütünü sağ biberona bir tatlı kaşigı zeytinyaği at ve icir emin ol aksamına yapacaktır benim doktor bunu tavsiye etmisti oğlum yapmadığında bunu yapıyorum hemen rahatlıyor
Miniknur ebrucakl organik ekmek ye dedi ama malesef hiç sevmiyorum. Ekmek pek yemiyorum zaten ama azcık tam buğday ekmek ara ara yiyorum.
ecosummm Benim kızımda 3.aydan sonda 10 günde 1 kaka yapmaya başladı hatta rekoru 14 gündü. Sadece anne sütü alan bebeklerde çok normal kilo alıyorlar hatta. Bütün kan testleri film normaldi sizin de öyledir hiç ellemeyin fitil falan da kullanmayın alıştırmayın geçecek ek gıdaya başladıktan sonra şimdi her gün yapıyor 🙂
Sofyatomasatlas ecosummm 1 hafta sonra yaptı kakasını, bu hafta yine yok. Sanırım benim bebwğim de artık haftada 1 yapacak kakasını