Alphan0105 Kızlar normal mi ? Anne sütü içmiyor malesef meme reddi yaşıyoruz, sağıyorum ondada günde 10 15 cc falan çkıyor. 2 saatte bi 60 cc mama veriyoruz. 30 cc veriyoruz çığlık kıyamet kopuyor doymuyor sanırım. Çk fazla değilmi? Normalmi?
Jessim Alphan0105 canım mama kutularının üzerindeki ölçü hep fazla oluyor bizde 1,5 aylıkken mamaya geçtik sadece mama veriyorum 60 yapsam 40 içiyor 30 yapsam yetmiyor böyle bir süreçti daha sonra düzen oturuyor biz 4,5 aylığız max. 120cc içiyor hala 🌸
Zynbsr Alphan0105 canım bende 1ay 7gğnlük oldum bugün 3saate bir 60cc çıkıyo sütüm sagıyorum doktor 30ml de peşine mama ver 3saatte bir bu şekilde besle dedi sadece 3saatte 60 beriyodum kilo alımı çok azdı mama takviyesiyle devam ediyoruz suan
Utkucan Alphan0105 normal canım 30 CC ile başladık doğduğu gün bir hafta içinde 60 içmeye başladı kusmuyorsa dert etme
sunset01 Benim bebeğimde 10 günlük. Sütüm yetmiyor. Sağdığım zaman 30 cc çıkıyor. Önce anne sütü veriyorum. Aradan 10-15 dk geçince 60 cc aptamil mama veriyorum. Geceleri sadece 2 kere mama veriyorum. Sabaha kadar sütüm toplansın biraz istiyorum. Ne kadar doğru yapıyorum bilmiyorum. Doğumdan 2 gün sonra sarılık oldu. Bende mastit oldum. Sarılığı gerilesin diye mecbur mama vermeye başladık. Meme ucum hiç ama hiç yok çekemiyor çocuk ben sağıp veriyorum. Mama-meme birlikte gidiyoruz 🤷🏼♀️
Vyildz sunset01 canım aksine sabaha kadar sagmamaniz sütünüzü toplamaz azaltır saat başı 10cc bile çıksa sağlamanız ve bol su içmeniz çoğaltır ucu için sağlık ocakları bile yapıyor ucunu çıkartıyorlar saniyelik bir aci benimde sol göğsünün ucu hiç yoktu sağlık ocağına gittim hemen çıkarttılar enjektörle
05122014 sunset01 benim de göğsümü tutmadı oğlum önce biberonla mama verdiğim için göğüs ucum cok yoktu eczanede silikon göğüs ucu aldim şimdi onunla emiyor çok şükür mam
gizemli_213 sunset01 slikon gögüs ucu al canım benimde gögüs ucum yok onunla emziriyorum bide şuanda hata yapıyorsun sütün sagdıkça gelir bekledikçe birikmez sagdıkça çogalır benimde ilk onkadar geliyordu sagdıkça gece gündüz iki saatte bir sagdım şuanda 2.5 aylık maşallah sütüm kendine yetecek kadar geliyor sütüm yok diye beyne sinyal yollama beyin üretiyor sütü sütüm var yetiyor gelecek de hep ve 3 litre su muhakkak iç
sunset01 Vyildz sağlık ocağı ebemiz baktı ucuna dediğiniz gibi şırınga ile çekti ama içe çökük olduğu için o bile fayda etmedi. Silikon meme ucu aldık 2 farklı markanın onları da kabul etmedi bebeğim. Aklımı yiyeceğim mememe verince çocuğu sanki etini koparıyoruz kıyametler kopuyor
gizemli_213 sunset01 ve daha 10 günlük hep sag iki saatte bir arttıgını göreceksin bir kaç gün sonra çok erken pes etmişsin tam 15 gün benim gögsümü tutmadı hep iki saattte bir sagdım verdim az çok ve hep gögsümü vermeyş denedim ama tutmadı çünkü slikon uç ince idi sınra kalın slikon aldım ve tuttu o gündür de çok şükür tutuyot ha bide artık beni tutuyor diye sagmayı bırakmadım o her emdiginden sonra emdigi gögsümü emmedigi gögsümü sagdım her iki saattte bir emzirip hep sagdım 40 çıkana kadar bunşekilde yaptım dene bence işe yarayacak ve olumsuz asla düşünme ben ne zamm desem emmiyor bunşekilde sütüm azalır desem sütüm çok ax çıkardı hayır sütüm artacak ben inanıyorum desem sütüm iki katı çıkardı
Umutalim Bizde sekiz günlüğüz aynı sorunları yaşıyoruz her emzirme öncesi şırıngayla ucunu çıkarmaya çalışıyoruz azda olsa işe yarıyor deneyin. Bizimki tutmadı ama slikon uçlarla vermeye çalışın o çektikçe çoğalır. Sütü arttırmak icin günde üç litre kadar su tüketiyorum ve geleneksel anne tarifleri yarmayla şekersiz sütlaç yapıyorum iç yaralara da iyi geliyor yumurtayı kırıp üstüne pekmez döküyorum ramazan şerbeti içiyorum dutta sütü arttırıyormuş 😀 taze anne olunca herkesin dediğini yapıoruz işte😀
Eminehalil 6 gunluk bebek meme tutmayı ogrenır emzırme destekten yardım alın ınsgarmda bayanlar var yardumcu olutor hastaneyede gıdıp hemşireler eşlığunde emzirebılıyorsunuz ogretıyorlar