Tanem33 Merhaba 32haftalık hamileyim bebegimin tek böbrekli oldugunu ögrendim Doğduktan sonra nasıl bakacagımla alakalı bilgisi olan varmı acaba
Zuzu_beril Tanem33 canım benim kızım da tek böbrek doğduğu ilk hafta nefroloji götürdük kardiyolojiyle bağlantılı bakıldı ultrason çekildi hem kalp hem böbrek 6 ay sonra kontrole çağırdı
Merolima Tanem33 ben hamileliğimde öğrendiğimde kendime zehir ettim bi kaç ayı sonra dedim ki bu zamanların tadını çıkartmalıyım ve kafamda düşünmeden çok güzel hamilelik geçirdim iyiki öyle yapmışım kızım tek böbrekli fakat bünün tesadüfen farkına varıldı ve seneler sonra öğrenenler var hiç bir sıkıntı çıkmadan yaşamış sadece tesadüfen öğrenmiş ve hatta 70 yaşında 7 tane Doğum yapmış tek böbrekli kadın biliyorum sıkma canını allah başka sıkıntı vermesin böbrek yedek organ bırak biri olmasın :))
Hyryygt Dogumdan once istersen bi cocuk nefroloji uzmani bul on bilgi al ondan sonra surekli ya uroloji yada nefroloji olarak takip altinda kalirsin. Oyle yasayan com insan var ama sen daha ozenli olacaksin sadece
Tanem33 Hyryygt birisi ile görüştüm doğumdan sonra gelin diyor şuan yapacak bişey yok diyor sekreteri Profesör cocuk nefroloji dalında Kendimi cok yetersiz hissediyorum Hicbir bilgimiz yok
Ikicocukanasiyioldum Tanem33 böyle düsünmeyin yetersiz falan diye. Insanların başına bazı şeyler gelmeden yaşamadan bilgi sahibi olamıyor maalesef. Siz çok güzel ilgili bir anne olacaksınız bunu düşünün.
Tanem33 Zuzu_beril kalple alakalı durum nedir hic bilgim yok bize bişeyden bahsetmediler Gerci daha doguma var biraz
Merolima Benimde kızımın doğuştan bir böbreği gelişmemiş tek böbreği çalışıyor sadece 9 aylık olduk ve diğer bebeklere göre gelişimi önde gidiyor suan 10 kilo boyu 74 cm yani bir yas bebek özellikleri var :)) yani hiç bir belirti vermeden senelerce sağlıcakla yaşayacaklar hiç canını sıkma :))
Tanem33 Merolima cok teşekkürler acayip iyi geldi yorumlarınız Upuzun sağlıklı bir ömrü olsun cocuklarımızın
Tanem33 Merolima 😘😘😘inşallah başka bir sorun olmaz dogumdan sonra görecegiz Bizimki erkek bakalım 🤔 nasıl olacak gidişat
Merolima Tanem33 ayrıca bakımıyla ilgili sormuşsun diğer bebeklerden hiçbir farkı yok beslenme konusunda ilerisi içinde sadece suyu sevdir ve tuzu çok yedirme ki bunları zaten her insanın yapması gerekiyor o yüzden farklı bir şey yok :)
Tanem33 Merolima ne sıklıkla görüyor doktoru Hangi sehirdesiniz Doktor olarak tavsiyeniz varmıdır Biz mersindeyiz 2doktor var muayene ücreti 450tl😨
Merolima Zuzu_beril idrar yolu enfeksiyonları kapmaması gerekiyor ama kız çocuklarında çok zor ne kadar dikkat etsemde enfeksiyon oluyor ona dikkat etmeniz gerekiyor maalesef