minikbaykus Prensesannesi28 Canım ben. Evlilik öncesi ve hamilelik öncesi kullandım. Aşırı gergin mutsuzdum. Uyuyamıyorum. Yemek yiyemiyordum. Herşeyi kafaya takiyordum. Aşırı sinir vardı. Psikiyatriye gittim. Aşırı derecede depresyon var dedi. İlaç kullandım. Ve kendime geldim özüme döndüm. Hamilelikte ilaçları bıraktım. Doğum pandemi derken. Evden dışarı çıkma derken. Yine eski halime döndüm. Doktor ilaç kullan dedi. Emzirmeyi ya kesmelisin. Yada belli saat emzirmeyip ilaç içtikten sonra sagip dokmelisin dedi. İkisinide yapamadım. Çünkü bebeğim memeye çok düşkün. Sürekli emiyor. Ek gıdayı da reddediyor 😔😔
Prensesannesi28 minikbaykus bende sinir yok ama herşeyi içime atıyorum buda içimi aşırı daraltıyor beni sıkıntıya sokuyor 😔 psikiyatri senin durumuna göre mi ilaç veriyo peki
minikbaykus Yukarı yanlış yazmisim. İlacı içip belli saat emzirmeyip( 8) saat gibi . Sütü sağıp döküp emzir dedi
minikbaykus Hayalimmmm senin durumuna göre veriyor canım dozunu filan ayarliyor. Sonradan gittiğim, yani doğum sonra gittiğim psikiyatri aynı ilaçları vermedi. Farklı verdi. Ama almadım kullanmadım çünkü.
minikbaykus Prensesannesi28 aynen canım ya . İçim elvermedi . Sağsam bile ya kalıntı kalirsa içinde diye
Mom727272 Prensesannesi28 selectra kaygı giderici kullanıyorum, çok memnunum, 1 aya ilaçlar etkisini gösterir. Emzirirken kullanılan ilaçlar var ama ben yine de emzirmedim çünkü bebeğimin sagligini kafama takmıştım, bunu da takmayayim dedim.
Prensesannesi28 Mom727272 bende kullanmak istiyorum ama bebeğim memeyi bırakana kadar nasıl dayanıcam 😣
[silindi] Prensesannesi28 emzirirken kullanılmaz. Dr lağım sularında bile o ilaçların maddelerine rastlanmış dedi yani süte haydi haydi etki ediyor. Emzirme bitince kullanın. Ben kullandım biraz fazla sinirli olduğum İçin pamuk oldum resmen çok iyi geldi neşem gelişmişti. Benim de emzirme bitsin başlayacağım tekrar.
Prensesannesi28 [silindi] çok iyi ya bende biran önce iyi olmak istiyorum, peki ilacı kullanmayı kesince yine eskisi gibi mi oluyor
[silindi] Mom727272 evet yan etki hiç olmadı ben de o ilaçta. Baya başarılı bir ilaç. Kafamda ki tüm terelleli beni terk edip gitti. Biraz kinciyim o bile kalmadı. 🤣
Mom727272 Prensesannesi28 benim çok ağırdı durumum o yüzden erken emzirmeyi bıraktım. 2 buçuk ay emzirebildim, mama alıyordu zaten mama ağırlıklı mama+meme gidiyorduk. İlaç almasam asla toparlanamazdim. Zor bir karar emzirme durumu
[silindi] Prensesannesi28 birden kesemezsiniz dozunu düşürerek dr kesecek tedavi süreci bitince ben birden kestim gebelik düşündüğüm İçin.
Prensesannesi28 Mom727272 benim sütümü etkiliyor bu psikolojim hep erteliyorum dayanmak için, ama şuan çok zor durumdayım rahatlamak istiyorum artık
Gamze43 Prensesannesi28 Bn emzirmedim için hap kullandım ama emziren ler içinde varmiş hap doktorum öyle demişti bana iyi gelmedi haplar faydasını görmedim evde yatak odasında rutubet cok yüksek olduğu için öyleymişim evi tasıyımça dünya varmiş dedim
Prensesannesi28 Gamze43 benim durumum psikolojik yaşadıklarımı unutamıyorum ilaç alırsam kafam rahatlarmı diye düşünüyorum
Furug Prensesannesi28 kullanmasi bir sey degilde birakirken sinir krizi gecirsim ..universite yillarmda kullandim yoksa kullandgnda faydasini goruyorsun sirf o yuzden kullanamiyorm kendi kendimi telkin ediyorm hep sesli konusuyorm :) Prozac kullanmistm ben