merveikra27 50 günlük bebegim var ilk ay meme+mama veriyordum kilo alimi iyiydi ama simdi ne yapsam da mama istemiyor ama sütüm az sagdigim zaman en fazla 25 cc çıkıyor doymadigini düşünüyorum aç olsa mama icer mi sizce bu durumda olan annelerimiz var mi
Miniminiprens merveikra27 hangi mamayı kullanıyorsun canım belki tadını beğenmemiştir. Değiştir bide öyle dene istersen. Bide gerçekten aç olduğunu hissettiğinde ver kalan zamanda emzir 🎀❣️
Doruk_ata merveikra27 Bez sayısını takip edip doyup doymadigina karar verebilirsiniz günde 5 bez degistiriyorsaniz doyuyordur süt konusuna gelince 3 aydan sonra artar birde rezene çayı yada emziren anne humanna çayı etkili özellikle humannanin ki
hosgeldinbebegim1 merveikra27 Biberon yerine eds yöntemiyle verebilirsin canım mamayı. Medela’nın ki var. Bana da bir emzirme danışmanı söylemişti. İnstagramda @emzirme.danismanligi Dilruba hanımdan yardım alabilirsin. Eğer memeyi bırakmak istemiyorsan eds en iyi çözüm hem meme emecek hemde karnı doyacak.
merveikra27 Miniminiprens hemen hemen hepsini denedim kaşıkla veriyorum memeyi birakmasin diye acken de verdim agliyor istemiyor biraz once biberonla denedim içti ama ben biberon vermek istemiyorum memeyi birakmasin istiyorum
Mlhtyldrmm merveikra27 Canım hiç merak etme bende sen gibiydim istemiyordum biberon almasını emzirmeyi bırakmasın istiyordum ama korkma bırakmıyor muhtemelen açtır o biberonla ver benim ki bir yasını geçti hala biberonla mama +emzirme gidiyoruz çok şükür
Miniminiprens merveikra27 korkma bırakmaz canım anne memesine uyumlu biberonlar var. Hiç olmazsa ondan al ama bırakmaz pekte gerek yok bence. Bende hem emzirip hem mama vermiştim bi sıkıntı olmamıştı.
Melusina merveikra27 kaşıkla oldugu icin icmiyor olabilir benim kizimda oyleydi benimde sutum azdi hatta ilk 1 ay hic emmemisti sagip veriyordum biberon kullanmasina ragmen başlattım emzirmeye 1 ay sürdü ama alıştırdım sonunda simdi 5 ay 20 gunluk once emziriyorum sonra mama veriyorum bu sekilde gidiyoruz
Sinem92 merveikra27 ilk 6 ay biberonla anne sütü ve mama verdim. 6aydan sonra kendi isteğiyle memeyi tutmaya başladı. Biberon verseniz de meme reddi olacağını düşünmüyorum bu yüzden
Mlhtyldrmm merveikra27 hiç korkma emin ol emicek ama nasıl olsa biberon kullanıyorum diye sakın emzirmeyi bırakma
merveikra27 Melusina gündüz biberonu tuttu ama aksam verdigim zaman aglamaya başladı ilk anneligim ve buda beni cok üzüyor
merveikra27 Doruk_ata denemedigim icmedigim sey kalmadi bende belki artar umuduyla emziriyorum surekli ama geçen artik sütün artmaz artsaydi simdiye kadar artardi dediler cok moralim bozuldu
Doruk_ata merveikra27 Acaba kim söyledi 😊 doktor dersen anlarimda çevrense bence herkes haddinden fazla biliyor sütünü ölçturdun mu ? Ananas suyu da iyi bir çözüm ama öyle hazır değil doğalı . Vaz gecmek yada olmuyor demek için erken bence
Narenur Bende kaşıkla vermeyi denemiştim merveikra27 hiç canını sıkma aynı şeyi yaşadım. Sütüm azdı ama emzirmeye devam ettim mama da verdim. Şimdi 3 aylık oldu sütüm geldi. Pes etme emzir bence.
AdenMariamm merveikra27 kuşum harveysin var anne sütü için o bana çok etkili geldi banada neler neler dediler bir haftadır hem onu içiyorum bende pekmeze maya karıştırıp aç karnına içiyorum onunda efsane faydasını gördüm süt iyice artınca kesecekmişiz bugün ilk defa emdiğinde doydu şuan mışıl mışıl uyuyor şükür
Melusina merveikra27 uzulme canim gecer zamanla alisirsin benimde ilk bebegim bende sizin gibi her an tedirgindim cok ustune dusuyorum hâlâ ama uzulmeyin belki gazi da vardir ondan da huzursuz olabilir her emzirdikten mama verdikten sonra sirtini sivazlayip birde masaj yapin rahatlar o zaman uykuya gecisi de kolay olur
merveikra27 Defne-nur denedim cnm mama icmeme degil kasikla icmek istemiyor biberonla veriyorum tutmuyor acaba mamami sevmiyor dedim sütümu sagip verdim onda da aynı
Doruk_ata Kuzey06 Evet mantıken zaten vücudun bebeğin emdiği kadarını üretiyor yani bebek büyüdüğünde süt ihtiyaci ne kadarsa o kadar artıyor . Eğer öyle olmasaydı ilk gelen süt miktarını hatırla şu an bebeğine o süt yetermiydi emzirdikce çoğalır bunun ayla bir alakasi yok bebek ne kadar talep ederse vücut o kadar süt üretir 😊 ve sütü arttiran en önemli şey su vücudunu susuz bırakma ben 1 sene su şişeleriyle gezdim 😊
merveikra27 hosgeldinbebegim1 cnm dilbura hanımın mayya ile cayini da aldım bi bana fayda etmedi sanırsam