Uygarelif Merhabalar güzel anneler böyle bir sorun yaşayan varsa yardım lütfen bebeğim basını hafif sola eğik bir şekilde tutuyor ilk bebeğim olduğu icin başlarda geçici bir durumdur diye düşündüm ama bu durum hala devam edince endişelendim biraz önce doktoruma mesaj attım doktorum tortikollis olabilir dedi biraz internetten araştırdım tortikollisi çok endişelendim ne yapacağımı bilemedim fikirlerinize ihtiyacım var deneyimleyen varsa deneyimlerini paylaşabilir mi lütfen 😢😢
Eesay Uygarelif şüphelendiyseniz süre geçmeden doktora başvurun. Benim oğlumda vardı. Kendi doktorumuz bebek nöroloğuna yönlendirdi. Doktor gerek görürse fizik tedavi ile kısa sürede düzeliyor
MeryeminAnnsi Uygarelif bizde var endiselencek bi durum yok. Once ultrason cekiyolar sonra fizik tedaviye yonlendirdi eger ileriyse fizik tedavi basitse egzersiz veriyolar bize egzersiz verdiler evde yaptiriyorum gecti bile nerdeyse. Bizim de sola egikti.
hosgeldinbebegim1 Uygarelif Bizde de var 4 aylık. Sağa eğimli uyurkende komple sağa çeviriyor kafasını. Fiziktedaviye başladık. Yüzüstü pozisyonda çok zaman geçirmeli ve ne tarafa eğimliyse diğer tarafa çekilmeli ilgisi. Ben sol tarafına uyutuyorum şimdi. Mamasını sol tarafından veriyorum. Düzelecek inşallah.
Nalsaevirsa Uygarelif merhaba 2 ay 22 günlük oğlum 14 gün önce teşhis konuldu bize de . Hep saga yattigi ve sola meyilli oldugu icin kafasi ben fark edip götürdüm ve ultrasonda da görüldü. Cerrahi doktoru fizyoterapiste gerek yok dedi iki egzersiz verdi günde 3 kez 10 15 adet yapilacak dedi. Günde iki kez yapabiliyoruz eşim calistigi icin öğleleri yalniz yapamiyorum. Oğlum yeni yeni sol tarafa yatnaya başladı. Bugüb fizyoterapist geldi eve eger teshisiniz kesinlesirse kesinlikle bir fisyiterapist görsun derim.
Uygarelif Eesay bebeğimin neden böyle durduğunu merak ettim doktorumuza resmini attım doktorumuzdan tortikollis olabilir yanıtı gelince araştırdım endişeliyim açıkçası
Uykusuzhergeceeee Eesay ben başını her iki yöne çevirebiliyor muydu kendi, yatarken ve ya kucağa alınca
Eesay Uygarelif bizde tedavi olmadı, doktor gerek görmedi, arada oyuncaklarla kafasını sağa sola kendim hareket ettirdim, kendi kendine iyileşti. İnşallah sizin de böyle olur ama olmasa bile erkenden fizik tedaviyle iyileşiyor
Uygarelif MeryeminAnnsi çok çok geçmiş olsun aman bebeklerimize birsey olmasın peki hangi yöne yatırmak gerekiyor bebeğimizi bilginiz var mi acaba
Y_Annesiii MeryeminAnnsi merhabalar benim oğlum da 4 aylık fizik tedaviye başladık sizin tortikollis ne boyuttaydi acaba hatirliyormusunuz bana doktorlar hep onemli değil dedi gecistirdi ben ozel fizyoterapiste götürüyorum
MeryeminAnnsi Uygarelif sağolun aminn rabbim butun cocuklari korusun. Dumduz yatirilcak dedi doktor bize hatta sola yastik gibi koy egmesin duz durmali boynu dedi. Bende muslin ortuyu rulo yapip kafasinim etrafina koyuyodum duz tutsn diye ama sadece gunduzleri kusarsa riskli olur geceleri
Uygarelif hosgeldinbebegim1 bizde 2 aylığız sola eğik şekilde duruyor buna bağlı olarak mi bilemiyorum kafasının sağ tarafında da düzleşme var anlam veremedim bi türlü eğik olduğu tarafta bombelik diğer tarafta düzlük var gibi hissediyorum böyle bir durum var mi sizde de
Nalsaevirsa hosgeldinbebegim1 merhaba benim oğlumda da sol tortikollis var. Ne kadardir fizik tedavi aliyor bebeginiz
hosgeldinbebegim1 Uygarelif Sürekli sol tarafına yatıyordur o yüzden o tarafta düzleşme vardır. Bizimkinde düzleşme yok ben uyuttuğumda diğer tarafına yan şekilde koyuyorum sağa dönmüşse tekrar çeviriyorum kafasını. Mama verirken sol tarafından veriyorum. Yüz üstü yatırınca sol tarafına ilgisini çekecek şeyler koyuyorum. Bir sağ bir sol olarak uyutun siz en iyisi daha küçükmüş 1 ayda düzeltebilirsiniz bence düzlüğünü.
Melek11111 Uygarelif hosgeldinbebegim1 Y_Annesiii merhaba acaba tortikollis iyileşti mi benim bebeğim de de var
Uygarelif hosgeldinbebegim1 bu düzleşmeyi çok önceden farkettim o zamandan beridir diğer tarafına yatırmaya çalışıyorum bakalım insaAllah düzelir daha iki aylık bebeğim❤️❤️
Uygarelif Nalsaevirsa doktorumuza resmini attım bizi direkt fizyoterapiste yönlendirdi ugs çekip bakılmalı dedi
Uygarelif Nalsaevirsa doktorunuz duruş pozisyonları ile ilgili nasıl önerilerde bulundu peki bilgi verebilir misiniz
hosgeldinbebegim1 Nalsaevirsa 1 aydır ama daha düzelme olmadı. Uzun bir süreç sanırım bu. Haftada bir fizik tedavi eve gelip hareket falan yaptırıyor bana nasıl yaptırmam gerektiğini göstertor gidiyor. Tummy time çok önemliymiş tortikollis için.