AylinAylin rica ederim :)
O zaman bende madde madde cevap vereyim..
1-Ozel saglik sigortalari ve tamamlayici saglik sigortasi fiyatlari arasinda ucurum var ornegin tamamlayici saglik sigortasini 1500-2500 tl civarinda yaptirabiliyorken ozel saglik sigortasini minimum 7500 civarindan baslayan fiyatlara yaptirabilirsiniz. Ortalama fiyat olarak yazdim teklif calisilmasi gerekir tabi. Her iki sigorta da yillik yapilir, 1 yil gecerlidir. Bu sene yaptirdiniz seneye dilerseniz yenileyebilirsiniz.
2- Anlasmali kurumlarda gecerli evet ama sigortalar hemen hemen her hastanede geciyor artik sigorta sirketlerinin anlasmali kurum aglari cok genis..
3- Tamamlayici saglik sigortasinda her gidisinizde sadece 15 TL devlet katki payi odersiniz. Ozel saglik sigortalari iki cesit yapiliyor biri yuzde yuz karsilar hic bisey odemezsiniz digeri yuzde 80 karsilar yuzde yirmisini cebinizden odersiniz.
4- Sadece cocuga yapan 1 sirket var diger sirketlerde 18 yasindan kucuk cocuklar ebeveyni ile birlikte sigortalanir.
Birde sizin sormadiklariniz var hemen onlari da aktarayim.
Ozel saglik sigortalarinda yatarak tedavi sinirsizdir ama ayakta tedavi yani muayene buna dahil oluyor sececeginiz plana gore limitlidir. Mesela ayakta tedavi 2000 tl alirsaniz o 2000 tl dolana kadar sigortanizdan faydalanabilirsiniz ve hemen dolar :) cunku sigorta sirketleri her yil hastanelerle bir protokol imzaliyor mesela ben sigortasiz gittigimde muayenr ucreti 200 tl oduyorum ama ozel saglik sigortasi ile gittigimde ayni muayene ucreti 400 tl olabiliyor. Sebebini sordugunuzda anlasmamiz bu sekilde derler cikarlar isin icinden.. :)
Tamamlayici saglik sigortasinda da yatarak tedavi sinirsizdir ve yillik 10 defa ayakta tedavi hakkiniz vardir. Muayene ve tum tetkikler dahil 15 tl oder cikarsiniz hastaneden 10 defa :) burda sigorta sirketinin hastaneyle anlasmasi sizi baglamaz fakat sadece sgk ile anlasmali kurumlarda gecer bu police ile acibadem gibi a plus hastanelere gidemezsiniz.
Gelelim benim onerime eger cok zenginseniz tercih sizin ama bence ozel saglik sigortasi yaptirmak cok mantiksiz dezavantaji cok fazla bir ornek vereyim mesela 2000 tl limitli bir ozel saglik sigortasi yaptirdiniz ve muayeneye gittiniz doktor MR istedi ozel saglik sigortanizdan hem muayene ucreti alirlar hem MR ucreti 400 muayene 800 MR derler bu arada bu rakamlar saka degil olabiliyor daha once de dedigim gibi anlasmamiz boyle diyorlar. Yuzde 80 ini sigorta sirketi oder yuzde yirmisi olan 240 tl yi siz odersiniz ve sigortanizda 800 tl kullanim hakki kalir. Ayni islemleri tamamlayici saglik sigortasi ile yaparsaniz 15 tl oder cikarsiniz ve 9 defa daha kullanim hakki kalir. Ben kendi cocugum icinde tamamlayici saglik sigortasi yaptim cunku ozel saglik sigortasi bence soygun :)