Penco78- Benim kızım 53 günlük 5 gündür kaka yapmıyor sadece anne sütü ile besleniyor doktor normal dedi ama bana hiç normal gelmiyor :( gaz çıkartıyor çok pis kokulu :( 5 gün önceye kadar günde 4-5 kez kaka yapardı, daha önce yşadınız mı böyle bişey acaba
ugursuzsafiye Penco78- normal diyolar canim 10 gune kadar normal 1 cay kasigi zeytinyagi verebilirsin
Birtosbikannesi1 Penco78- 10 güne kadar normal kuzum sadece anne sütü aldığı için yalancı kabızlık o yaptığında yine cıvık bi kıvamda yapacak benimkinin de 8 gün yapmadığını bilirim sıkıntı yapma.
N-nil Penco78- doktorlar normal diyor canım sakin 53 günlük bebeğe zeytinyağı verme sen de bol bol su tüket . Karnına masaj yapabilirsin birde banyo kabız değildir ama yinede banyo onu rahatlatır
Sarya_kus Penco78- canim benim bebegimde ayni günlerde birden yapmamaya başladı suan 2 ay 19 günlük hala 5 6 günde bir yapar cok sinir bozucu bir durum ama neler yaptıysam yapmadi bende akisina bıraktım peki bebegin agliyir mu
Penco78- Tatlican Sarya_kus gaz sancısı giriyor o zaman kıpkırmızı ve huzursuz oluyor zaten gazlı bir bebek birde şimdi 5 gündür kaka yapmayınca çok panik oldum 5 gün önceye kdr pırtlasa bile kaka çıkardı şimdi bez sadece çişli lekesiz valla panik oldum normal diyen var aman taşlaşır fitil ver poposu çatlar diyen var off offf
Penco78- ugursuzsafiye poposuna zeytinyağı sürüorm ama içirmedim zararı olur mu bilemedim biogaia probiyotik kullanıyoruz ama işe yramıo :(
Penco78- Birtosbikannesi1 kokulu gaz yapıo o da normal midir sizce panik oldum :( en son ctesi kaka yaptı bgn perşembe tık yok
Birtosbikannesi1 Penco78- kesinlikle normal benimkide öyleydi hiç bir müdahale yaomamamizi söyledi dr. Ek gıdaya geçene kadar haftada bir yaptı. Sıkıntı yok yani anne sütünün pek posası kalan birşey olmadığını söyledi dr. Anne sütü alan bebeklerde 10 güne kadar normal fitile falan sakin bulaşma bence.
Penco78- N-nil normal mi bu kadar süre sağlık ocağındaki hemşire çok olmuş fitil verin dedi annem başka bişey diyor of vallahi pnik oldum ctesiye kadar günde 4-5 kez yapıp şimdi hiç yapmayınca allah korusun insanın aklına bisürü şey gelio
Sarya_kus Penco78- bence bisey verme bende baslarda fitil verdim ama zamanı gelince kendisi yapiyir boşuna müdahale etme
06-ikra-06 Penco78- emiyorsa normal 10 gün yapmaması diyorlar ama insan rahat edemiyor bizimki de bir hafta yapmadı zeytinyağ falan verdim çok az sonra fitil aldım ama fitili atamadım ağladı derken yaptı eninde sonunda karnına masaj yapın
VethekAysenur Penco78- aynı şey bizimde başımızda inanın kafayı yedim kötü şey düşünmekten doktora söyledim bir aydır desteksiz yapmıyor kaka diye ilgilenmedi sonuç oğlumun makatında 3 tane çatlak var gördüm ağlaya ağlaya bir hoş oldum sizde bakın eğer yırtık çatlak varsa ona göre doktora götür tekrar gaz sncısı çok oğlumda kolik bebek gazı çıkınca bile nasıl ağlıyor.
Penco78- VethekAysenur çok geçmiş olsun vallahi ne yapacağımı şaşırdım normal diyen var anormal diyen var of off
VethekAysenur VethekAysenur yırtık oldupu için hani yapmaya korkuyor bir süre devam ediyor makat çatlağını göz ardı etmeyin derim ben doktor muayene etsin gerekirse çocuk cerrahına yönlendirir sizi
Sarya_kus Penco78- valla canim ayni benim bebegim ilk bebek bide bazen oturup ağlıyorum yapmıyor karni sertlesiyir neden böyle oldu anlamdım normalde günde 5 6 kez yapardi simdi tık yok
Mahbuss Penco78- benim kızımda 40 i çıktıktan sonra yapmamaya başladı. Haftada bir yapıyordu. Doktora gittik 10 güne kadar normal dedi lavman verdi 1 hafta bekleyin bu sürede de günde 3 kere 1 çay kaşığı zeytinyağı verin dedi ona rağmen yapmazsa lavman yapin dedi ama kızım haftada bir şekilde yaptı 1 ay boyunca sonra bozuldu lavmanla yaptirmaya başladık çünkü huzursuzdu hep Tekrar doktora gittik ve tahliller yapıldı b 12 eksikliği çıktı buda kabızlığa neden oluyormuş Şuan b 12 vitamini kullanıyoruz 2 hafta oldu yavas yavas düzene giriyor hamdolsun Bence bir tahlil yaptırmanizda fayda var
VethekAysenur Penco78- sağ ol canım sizede geçmiş olsun kimseyi dinleme ya yıpratma kemdlnş herkes birşey diyor benimde ilk bebeğim o kadar kafama takıyorum ki migrenim azdı sürekli diken üstündeyim hani doktora 1 ay önce dedim birşey olmaz dedi sonuç ıkınmaktan yırtıldı makat o kadar kızdım ki doktora her yazdığımda debridat duphalac ver dedi gel bakalım demedi doktor değiştirdik
fatimas27 Penco78- aynı durum ben de de var 45 günlük olduk gazını çıkarıyor ama 4 gündür altını kirtlemiyor aglıyor huzursuz bekleyeyim ben de doktora götürürüm
Penco78- VethekAysenur çok haklısınız zaten öyle ıkınıyor kimrengi bordo oluyo içim parçalanıyor wallahi bizim doktorumuz çok çok iyi aslında konuştuk çok normal anne sütü ile besleniyorsa 50 günü geçtikten snra kaka yapması azalır dedi ama 5 gün oldu çocukta tık yok walla insan ne yapacağını şaşırıyor :(