Muhasebeciana Ece-su hergun corba yapabilirsin ben muhallebide yapiyorum birde muzlu puding yapiyorum bebek pirinc unu ve bebek irmigiyle birlikte icinede muz rendeliyorum cam rendeden kizim cok seviyor muhallebi yaptigin zaman icine 1 cay kasigi keciboynuzu ozu atabilirsin hem saglikli hemde tat veriyor muhallebisine simdi biz yeni kahvaltiya gectik kizim alerjik bunyeye sahip oldugu icin doktorumuz yeni baslatti yumurtaya oyuzden kahvaltiyada yenu gectik hergun labneli yogurt karistirip veriyorum birde bazen sade yogurt bazen labneli yogurt bazen hem labne hem yogurt hemde meyve suyu cam rendeden gecirdigim armut veya elma suyu veya muz kesiyorum eziyorum icine koyuyorum
Ece-su Muhasebeciana teşekkür ederim bişeyler soracağım labneyi evde mi yapıyorsunuz ben bebek irmigi heryerde aradım bulamadım normal irmik olur mu birde keçi boynuzu özü yazmışsınız pekmezi olmaz mı hünnap marka alsam
Liona Muhasebeciana canım tecrübesizlikten soruyorum mazur gör. Muzlu puding dediğin şu hazır pudingler mi oluyo ? Yoksa sen mi yapıyorsun ?
Slmnese Merveyasarkemal 1 yaş öncesi yumurtanın sarısını kullanıyordum. Kabak Havuç maydanoz dereotu tam buğday unu kullanıyordum 1 kaşık kadar bu şekilde yapıyordum canım ben kendimde azıcık üstüne tuz serperek yiyordum.
Minik_SerCem Ece-su keçiboynuzu özü pekmez zaten bebeklerin kabız olmaması için bir çay kaşığı kadar yiyeceği şeylerle karıştırabilirsin
defnesmomm Ece-su tadı birbiri ile uyumlu karışımlar verilir. Mesela patates, havuç ve kabaktan oluşan püre gibi. Muz, hurma ve yoğurt gibi karışımlar. Yumurta sarısına alerjisi yoksa domates rendesi ve peynir kullanarak basitçe yapılabilecek menemen gibi. İlik suyu, tavuk suyu içeren püreden biraz sıvı çorbalar olabilir, kaç aylık bilmiyorum ama kıyma ve tavuk etini de ekleyebilirsiniz çorbalarına 🌸
Mlkmhrrm Ece-su yeşil kabak, havuç, brokoli, tatlı patates verdim normalde brokoli yi 2 3 tane sebzeden sonra verecektim ama kabızlık oluşunca yer değiştirdim
defnesmomm Ece-su kıyma, tavuk eti, domates demiştim erken o zaman. Yumurta sarısı vermediyseniz ona da dikkat etmelisiniz. Kabak, patates, havuç, tatlı patates, bal kabağı verebilirsiniz çok rahat. Muz, elma, armut, kayısı verebilirsiniz
Enur0018 Ece-su 6 ay 14 günlüğüz biz de. Gün aşırı yumurta sarısı veriyorum sabahları. Günlük az çorba veriyorum. İrmik vermek istiyorum ama neyle nasıl yapacağımı bilemedim fikri olan var mı acaba 😇