Ece-su Arkadaşlar tadımlar bitti nerdeyse artık ne vericem bakıyorum internetten hep farklı şeyler yazıyor yardımcı olur musunuz
Ayaf Ece-su merhaba canim..tadimliliklar bittiyse tatdirdigin sebzelerden corbalar falan yapib icire bilirsin..
Slmnese Ece-su canım çorba çeşitleri yapabilirsin bol bol. Katı gıdaya alışması için çiğnemesini geliştirmek için de mücver yapabilirsin mesela benim oğlum çok severdi hazır kabağın mevsimi de geldi.
Mlkmhrrm Ece-su tadımlardayız bizde naısö ilerleyeceğim hakkında benimde bir fikrim yok bekleyeyim burda
Ece-su Ayaf teşekkür ederim muhallebi çorba felan vereyim demi internette o kadar çok şey yazıyor ki aklım karışıyor
Sinem16y Ece-su az az her gun farklı çorba yap bence.. Cunku daha yenı baslıcak ya sıkılabilir hemde gunluk taze olur
Ece-su Sinem16y teşekkür ederim bir kere yapmıştım baya bi olmuştu tabi tarife göre yaptım bundan sonra daha az yaparım
Ece-su Birde labne, pekmez, ıhlamır sabah kahvaltında verilir mi bunları da üç gün kuralı ile mi vericem
anestod Ece-su labne verebilirsiniz. Ihlamuru biraz daha geç verin. 8+ olduğunda. Pekmezde aynı şekilde. Alerji riskleri var bunların. Çoğu doktor pekmezi 6+ da öneriyor. Size kalmış. Ama ilk aylarda daha çok öz gıdaya yönelin. Mesela soğan sarımsak patates havuç mercimek biraz pirinç bunları haşlayıp blendirdan geçirin ve böyle içirin. Daha sonra yoğurt çorbası yapabilirsiniz. Blw ile besliyorsaniz bu aylarda parmak gıdaları çok seviyorlar. Enginar çorbasını öneririm tam mevsimi. Çok sever bebekler enginarı. Ayrıca enginarı haşlayıp parmak şeklinde kesip eline verin bayilacaktir
Ece-su Kusura bakmayın arkadaşlar hepsini soruyorum ama doktora gidemiyoruz gidince de hemen çıkmak zorundayız maalesef pandemi yüzümden çok durdurmuyorlar içerde
Ece-su Nohutannesi teşekkür ederim valla sabah sabah çok yardımcı oldunuz ne güzel süt içiyordu şimdi ek gıda çok kafa karıştırıcı her kafadan bir ses
Nohutannesi Ece-su rica ederim ne demek😇 tereddüt ediyorsanız bu günlük labneyi az kaşık ucuyla yalatın bir şey olmazsa yarın bir çay kaşığı verirsiniz. Alerjik değil bebeğim ama ben ilk öyle yapmıştım. Azıcık yalattım ertesi gün verdim
Nohutannesi Ece-su hazır kullandım. Çünkü normal labneyi lorla suyunu karıştırıp yapıyoruz. Peynir olmuyor süt kesiği oluyor o nedenle ben hazır kullandım.
Mlkmhrrm Ece-su yeşil kabak, havuç, brokoli, tatlı patates verdim normalde brokoli yi 2 3 tane sebzeden sonra verecektim ama kabızlık oluşunca yer değiştirdim