Lightning Bugün 3.ay kontrolumuz vardı kalbinde ufak bi üfürük var dedi kardiyolojiye yönlendirdi aynı durumu yaşayan varmı acaba
Agustosbocegi Lightning benim bebeğiminde var 4 ay kardiyolğa gittik 7-8mm lik ölçüler alındı 3 ay sonra gelin kapanmazsa tedaviye başlarız ama %98 bebekler kalbi delik doğuyo kendiliğinden kapanıyo demişti doktor ama bizm ölçüler bizim büyükmüş 7 . ayda gittiğimizde kapanmamış ilaça başladık (sizde de varsa inşallah hemen kapanır🤲)
Deletedmom27337 Lightning doğduğu gün dedi çocuk doktorumuz kardiyolojşye yolladı gittik çok küçük şimdilik bi sıkıntın yok kapanır dedi 3 aylıkken bir daha çağırdı bakalım
Ozbek42 Lightning çoğu bebekte olurmuş canım bizimki de öyle 1 sene sonra tekrar çağırdı doktor inşallah hepsi geçer ☺️
Mummycik Lightning bizde de oldu götürdüm kardiyolog kapanır dedi sorun yok şimdi ama baktırmalısınız bence ertelemeyin demir eksikliğinden olabiliyormuş
Niloss Agustosbocegi canım asd mi vsd mi? Bizde de 12 mm lik asd var. 2 tane doktora gittik ikisi de ilaç vermedi bize. 1 sene sonra kontrole gelin dedi kafam karıştı şimdi acaba size verdiler de bize niye vermediler.
Avsininannesi15 Lightning gecmiş olsun ama pandemi nedeniyle ertelemek hic doğru değil. Ertelemeden gitmelisiniz
Agustosbocegi Lightning benim doktorumda 3. ayda üfürüm teşhisi koymuşmuyduk diye sormasıyla tereddütlü (yani olmayabilirdi de ) kalp doktoruna git demişti o rahattı diye bende gidememiştim kardiyoloji 1 saatlik uzaklıktaki kalabalık hastanede diye ama sonra pişman oldum ya ölçümler daha büyük olsaydı direk tedaviye başlanacaktı çok şükür sınırdaydı biraz bekledik siz bence geçiktirmeyin
58vildan Ciddi birşey olsaydı bu zamana kadar farkedilirdi canım bizim 25 günlükken farkedildi (oda doktora dogdugundan beri aynı huyu bu diye gitmedim artık nefes alamıyordu gittiğimde) üfürüm var dediler ekoyla baktıkları gibi kalp hastalıkları göründü 50 günlükken bebeğim açık kalp ameliyatı oldu.
Dhi Lightning Benim bebeğimde 3 aylıkken farkedildi. 1 yaşında tekrar çağırdı. Ama dudakta morarma olursa acil getirmemi söyledi. Bizim bir eksimizde ben kalp hastasıyım ve ben doğuştan ritim bozukluğu ile doğmuşum. Daha sonra (5yaşında) üfürüm farkedimiş ve ileri yaşta buna mitral kapak bozukluğu elşlik etti. Hamileliğimde takibimi yapan kardiyolog üfürüm gibi basit görünen rahatsızlığı olan bebek ve çocuklarda gereksiz ve fazla antibiyotik kullanımı kalp rahatsızlıklarını tetiklermiş. Muhtemelen seninde böyle oldu dedi. Ben çok ameliyat geçirdim başka hastalıklardan ve hepsinde muhtemel antibiyotik kullanıldı. Aklınızda bulunsun bir başka doktor ilaç verirken üfürüm olduğunu belirtin. Ben bebeğimde böyle yapıyorım. Ne olur ne olmaz Uzun yazdım kusura bakmayın
58vildan Serrax kesik kesik hızlı nefes alıyordu nefes alırken karnı ve bogazının altı içe çöküyordu. Ememiyordu bile hemen yoruluyordu
Agustosbocegi Lightning ben 1 ay bekledim birşeyimiz yoktu ama pişman oldum o an gitmediğime tavsiyem beklememen
Asafina Lightning bizdede var dedi gittik cok şükür bir sey çıkmadı o an nefesini dinleyemedi galiba üfürüm olabilir dedi. Hemen gittik kardiyolojiye cok şükür bir sey yoktu
Agustosbocegi Niloss vsd mi bilmiyorum şöyle yazıyo . Atrial septum:SEKUNDUM LOKALİZASYONUNDA 7-8 MM LİK DEFEKT VAR SONUÇ:ASD SEKUNDUM ORTA Sizin bebeğiniz kaç aylık