Zeytinimbenim Kızım 17 aylık bıngıldağı hala biraz açık sizde durumlar nasıl doktora götürmeli miyim? Nette 18 aya kadar kapanmalı diyor
Mom4775 Zeytinimbenim 23 aylık yeni kapandı diyebilirim. Hatta hala bile ufaktan çökük. 21 ayda doktoru baya sertleşmiş sorun yok demişti. O sebeple içiniz rahat olsun genetik olabiliyormuş. Ayına göre hep büyük gitti zaten.
Sedaaklar BurcuKucuk merhaba bişey danışmak istedim benim bebeğim 6 aylk bu sağlık ocağında verilen d vitaminini ilk 1 ay falan kullandım sadece sonra bıraktım. Ayrıca bir d vitaminide almadım kullanmıyoruz yani herhangi bir sıkıntı olur mu acaba bilginiz var mı
Kukuli4198 Zeytinimbenim hmm yani kapanması lazım kulanmissiniz da. siz bi sağlık ocağında danışın en iyisi.
Zeytinimbenim Kukuli4198 doktora götürsem mi yoksa daha zamanı varsa kıza eziyet etmeyeyim dedim doktorları görünce resmen ağlama krizine giriyor doktor bile panik oluyor o ağlamada 🙄
Mom0988 Zeytinimbenim Evet hatta kızımın baya genişti.Pr3mature olduğu için nöroloji kontrolundeydi ultrason çekilmişti başka bı şeyden dolayı tomografidencekildi.Cocuk doktorumuzda sorun olsaydı gelişimi iyi olmazdı dedi.Cok şükür şuna 29 aylık bı sıkıntı olmadı.Eger aklınızda çok kalıyorsa çocuk doktoruna gidip USG çektirebiliesiniz .@Sarikuzumalp 🙂
Zeytinimbenim Sevimlikaplumbaga ben kendim elini kafasına koyduğumda ufak bir boşluk var. Sağlık ocağındaki doktora sordum iki yaşına kadar dedi. Ama tahlil yapalım falan dedi. Kızımın damarını bulamadığı için hemşire kan alamadı kaldı tahlili yani
Zeytinimbenim Mom0988 aynen götürüp baktırayım en iyisi içim rahat eder en azından. Belki boşa evham yapıyorumdur yani umarım öyledir 🥴
Sarikuzumalp Mom0988 bizimde gelişimi gayet iyi doktordan bir türlü randevu alamadım almıştım aslında o gün gidemedik. hemşire kontrolde bakmıştı sorun yok demişti. İçim rahatladı yorumunuza sağolun 🥰🌸
Kukuli4198 Zeytinimbenim canim bilmiyorum ki benim kızım 6 ayda kontrole götürmüştüm o zaman kapanmış dedi doktor bende bu iyi birsey mo demiştim evet dedi ama geç kapananlarda cok var dediğim gibi uzmanı baksa daha iyi olur be kuzum🥰
Zeytinimbenim Mom4775 kızımın kafası da biraz büyük babasının ki gibi genetik mi acaba bilmiyorum ki ya da d vitamini eksikliği mi var acaba yaşadığımız yerde vaka sayıları arttığı için de gidemiyorum hastaneye
Zeytinimbenim Kukuli4198 çevremdekiler de pek dikkat etmedik bilmiyorum diyorlar ablamlar falan az bişey kalmış ama çok değil de yine de ne bileyim bişey varsa önceden tedbir almak her zaman daha iyi
Kukuli4198 Zeytinimbenim sen bi götür derim teyzemin de kizi oyle di damla verdi hemen kapanmıştı ihmal etme götür.
Mom0988 Zeytinimbenim Yani eğer çok takicaksaniz bence de bı götürün .Gelişimi nasıl birde kafa yapısı büyük mu genelde büyükse bıngıldak geniş olabiliyor.Benim oğlumda da suphelendirler die götürdüm 11. Ayında USG ile bakabilmislerdi.
Merve Zeytinimbenim 20 aylık hafif açık. Bıngıldağı baya genişti kızımın. Doktor 2 yaşa kadar kapanır dedi. Bazende kapanmış olur ama siz çöküklüğü hissedip kapanmamış zannedebilirsiniz demişti
Zeytinimbenim Merve öyle mi biraz rahatladım gerçekten 🌺 hafif bir çöküklük var sadece o. Belki de kapanmıştır. Benim kızımın da baya genişti bıngıldağı kafası da biraz büyük umarım kapanır eğer kapanmadıysa teşekkür ederim 🍀