ElifDuru01 Arkadaşlar merhaba. Ablam iki gün önce doğum yaptı ve suan gögüsleri aşırı süt dolu sağıyoruz ama inmiyor. Humma dedikleri yada mastit oldu diye düşünüyoruz. Daha önce başına gelen oldu mu neler yaptınız. Acil söyler misiniz lütfennn🤔
ZeynepAda ElifDuru01 benim oldu canım ateş yapar sıtma yapar öyle çok doluysa evde sagmaylq açılmaz hastane pompası lazm kadın dogum doktorunuza gidin o yönlendirecektir.hastanae sıcak pansuman yapıp sagarlar rahatlar biraz yoksa cocukda ememez çok sert olduysa
ZeynepAda ElifDuru01 emzirme atleti yada sütyeni giymesin göğüsleri boşta bıraksın aksın süt engel olmayın. Banyoda göğüslerini ılık suyla sabunla masaj yaparak sagsın varsa evde pompoyşa sagıp rahatlatın bi kaç ay böyle devam edecek
Nevinnn ElifDuru01 merhaba sıcak duş yada sıcak su torbası göğsünde gezdirirseniz iner masaj yapın göğse bir de sağması gerekiyor inşallah çözülür hemen geçmiş olsun
ElifDuru01 İki gündür duşta baya masaj yaptık ama süt gelmiyor doğru dürüst. Sağıyoruz o kadar az ki. Gögüs süt dolu ama akmıyor o yüzden de inmiyor hiç gögüs şişi😞
ZeynepAda ElifDuru01 sagma makinası var mı ? Canım sagarken biraz bastırmanız lazım süt kanallarına yoksa çok çıkmaz süt acır ama mecbur yapmalısınız tıkanmaması için.
sevimli61 ElifDuru01 bende de oldu günlerce uğraştım . Zeytinyağı ile masaj yapıp Sonra sıcak duş Sıcak havlu ile kompres yaparak sağım yaptım 2 saate bir bu döngüyü tekrarladım Çok zor süreç biliyorum ama sürekli yapması lazım bunları benim 5-6 günde açıldı
Sevde123 Canm sabun filan sürmesin sütü kurutuyor. Bol bol bebeği emzirip sağsın. Beyaz lahanayı alıp kaynatın yakmayacak duruma gelince göğsünü onunla sarin sogudkca değiştirin süt akınca ağrısını dindirmek için de lahana nin diğer yarısını buzluğa koyun onu da sarin. Ben öyle yapmıştım ınstgramdan gültenebe ve emzirenanne sayfalarına da bakmanızı öneririm
ElifDuru01 Serpil11 yok malesef hiç iyi gelmedi bize duş. Gögüs sürekli şişiyor ama akmıyor sütümüz gögüsten😕
Nefes ElifDuru01 lahana yapraklarını kaynatıp göğüslerinin heryerine sar iki gün sık sık yap ben sıcak sıcak koydum burda yazmıştım 3 4 kişi ılık yapmış doktorları sıcak yapma demiş onlara, ama ben baya sıcak yapmıştım komşumda mastitti oda kaynar kaynar koydu üstüne dr havlu utuleyip sardık soğudukça yenisini yaptık ikinci gün iyiydik çok şükür
ElifDuru01 Yusufrony Sağıyoruz ama cıkan süt miktarı o kadar az ki. Göğüs o kadar şiş çok akacak sanıyorsun ama o kadar az cıkıyor ki bi süreden sonra da gelmiyor süt. Bizde ilk kez yaşadık böyle bi olay😕
Yusufrony ElifDuru01 zaten iki hafta sonra artık normale dönecek ama sağın az çikar bile bırakmayın ben ikinci oğlumla mastiti oldum o kadar şişmiş ki iki gün 41 ateşim vardı hastanede serum ile ayağa kalktım çünkü bebek küçük az emıyor bir zamandan sonra hep ister boşaltır😂
Gulsenomer ElifDuru01 evet benim basima geldi koltuk altim bianda tas gibi sisti popayla sagip buzdolabina aatabilirsiniz ama manuel az sağıyor ondan inemeyebilir elektronik bi pompa kullanin ve emme gucu yükselebileceginiz bi pompa olsun ayarlu olanlar var
ZeynepAda ElifDuru01 çok geçmiş olsun aynısını yasadım çok zor cidden evde de sürekli sagım yapaın yoksa yine oluyor