Zeynepslem Merhaba sevgili anneler, 4 aylık kızımda dudak bağı olmasından şüphe ediyorum. Doğduğundan beri emme problemi yaşıyoruz. Başına gelen var mı acaba ? Kesiliyor diye biliyorum bu işlem çok zor mu? Canı yanacak diye çok üzülüyorum 😔
Zgr26 Zeynepslem dil bağından bahsediyorsunuz galiba 🤔 benim oğlumun da vardı ilk doktor muayenesinde fark edememişler biz fark ettik emmesini etkilemiyordu ama ileride konusmasını etkileyebilirmiş. Sünnet olurken çocuk cerrahı dil bağını da kesti. 10 günlükken yaptırdık ilk kestiğinde çok az kanadı hemen emdi bir sıkıntı olmadı
koalanin Zeynepslem merhaba benim bebegimde 4 bucuk aylik hem dudak hem arka dil bagi vardı dudak bağını kestirdik geçen hafta iki dklik bir işlem ama her doktor malesef yapamıyor hatta anestezi ile yapmak isteyen bile oluyor. Ağrılı ve acılı bi işlem değil bebegim kucağımdayken hemen kesildi iki dk sürmedi diyebilirim.
Bill Zeynepslem Dil bagiysa oglumdada vardi. Yeni dogdugunda kestirdik biz. Emme problemi yoktu ama ilerde konusma problemi yaratir diye korktum. Cunku esimdede varmis kestirmemisler hafif kekemelik var. Siz bi doktora danışın isterseniz. Ozaman doktor bize iyiki erken getirdiniz büyüdükçe sertlesir daha cok cani acirdi demisti. 4 aylikta kucuk zaten. Benim oglum hic aglamadi
Fasulye12 Zeynepslem bende bugün forumda baktım konuya. Bizde de dudak bağı var. Önceleri emmede sıkıtıntı yoktu ama şimdilerde kısa süreli emip bırakıyor bir de ses çıkarıyor emerken. 5 aylık oldu bebeğim
Zeynepslem Zgr26 dil bağı diye bir şey de var ama bizimkisi dudak bağı sanırım. Emmeye engel oluyor .Sizin de kestirmeden önce emme probleminiz var mıydı?
Zeynepslem koalanin İşlem sonrasında bebeğiniz nasıldı peki canı çok yandı mı ? Birde hangi doktora gittiniz çocuk doktoru mu yoksa KBB uzmanı mı ?
koalanin Zeynepslem cani yanmıyor uyuşturan krem sürülüyor işlem öncesi keserken aglamadi ağzını açtığımız için sinirlendi sadece işlem sonrası hemen emzirebildim hatta kanama da hemen duruyor 5 gun boyunca masaj yapıyoruz sagiyorum sutu soğutuyor onunla masaj yaptık İstanbulda doktorumuz KBB uzmanı özel muayenesi var
Ucangarson35 Zeynepslem merhaba benim oğlumun da vardı evet emmeye engel oluo dudağını yerlstiremedigi için.. İlk doktor muayenesinde farketmisti doktorumuz. 10 günlükken kestirdik. İlk kesildiğinde çok az kanadı. Yarım saat sonra emzir demişti doktorumuz. Bir sorun olmadı sonrasında. Şuan 18 aylığız.
Fasulye12 Krsmngl benim bebeğim de öyle yapmaya başladı baktım dudak bağı var . 5 aylık Kızım. Bir de emerken sık mola veriyor
Alyazeynep55 Bill nasıl anlıyoruz o bağı benim kızım 36+6 dogdu acil sezeryanla hiç emmedi sütüm de gelmedi bir hafta sonrasında biberona alıştı ve inat etti emmiyo acaba Benin kızımda da mı böyle bi sorun var ama sürekli mırıldanıto konuşmaya çalışıyor böyle bisey ilk defa duyuyorum uç aylık kızım
Bill Alyazeynep55 Bizim ilk doktorumuz farketti. Daha hastaneden taburcu olmadan randevu icin yonlendirdiler ama bende baktigimda gorebiliyodum. Soylemeseler belki bilmeyebilirdim. Agladigi zaman dilini yukari atinca bag gozukuyodu ve bariz ondeydi bi farkli duruyo zaten. Ama dedigim gibi emme ile ilgili bir sıkıntı yaşamadim ben. Isterseniz bi doktora gösterin boyle birseyden şüphelenmiyoruz diye
Bill Alyazeynep55 Konusmada kekemelik yapiyo zaten simdi anlamaniz mumkun degil. Sizde ya da babasinda varmi boyle bisey. Genetik oluyomuş
Bill Fasulye12 kisa sureli emmesi artik cevredeki seslere daha duyarli oluyolar dikakti dagiliyo olabilir. Emerken ses cikiyo dediginiz yutkunma sesimi
Krsmngl Fasulye12 benim bebeğim doğduğundan beri yapıyor hastanede baktılar ama birley yok dediler kendi doktoruda baktı birşey yok dedi ama bana dusağındaki bağ fazla gibi geliyor 🤷🏻♀️
Alyazeynep55 Bill bende yok ama babasında hafif kekemelik var ama babasında sonradan oluştu bi olayda korkmuş sanırım ondan sonra başlamış aman gene de doktora sorayım ben olmadı götürürüm kafama takıldı
Bill Alyazeynep55 Ben esimin o yuzden kekeme oldugunu bilmiyodum. Doktor genetik diyince annesine anlattik. Oda babasininda var eskiden koy yerinde kestirmemisler korkmuslar. Aynen siz bi gösterin iciniz rahat etsin
Fasulye12 Bill bende önce çevresiyle daha ilgili oluşuna bağladım molalarını ama belirtilerden sonra anladım üst dudaktaki bağdan olabileceğini, ses de dudaktan ağız içinden geliyor.