Dk16 bu bilgileri neye dayanarak veriyorsunuz bilmiyrum. Şaşkınlık içinde okudum. Ben ilahiyat mezunuyum oruç için gusulun gerekli olmadığını ilk defa sizden duyuyorum. Lütfen alanınız olmayan bir konu hakkında bu kadar net konuşup dini konularda insanları yanlış yönlendirmeyelim. Diyanetin verdiği fetvayi da doğru anlayalım. Ben ilahiyat mezunu olmama rağmen sizin kadar dini konularda net konuşmaya korkarım. Çünkü vebali olan işler bunlar. Olayları iyi anlamalı öyle yönlendirmeliyiz. Gusül her ibadet için şarttır. Zaruri haller dışında. Bu da çokça uzun bir mevzudur. Eğer ki bu kardeşimiz gusulsuz bilmeden oruç tuttuysa onun mükâfatını verecek olan Allah’tır. Ama şu an bu durumun farkında olduğu için hemen gusül alır ve ibadetine devam eder. Gusül abdesti oruç için gerekli değildir sözü tamemen yanlış. Diyanetin fetvası da şu yönde. Eğer gusül abdestli bir şekilde oruca başladın fakat guslü bozacak bir hal meydana geldi ise o halde oruç bozulmaz tekrar gusül alınarak devam edilir. Burada yazı dili ile ancak bu kadar ifade edebilirim. İnşallah anlatmak istediklerimi ifade edebilmisimdir kardeşim