Meltemavi Merhaba anneler 24 günlük bir kızım var sağ gözünde çapaklanma oluyor doktora söyledim anne sütü damlat 1 er damla ve netira göz damlası kullan sabah akşam dedi. Aynı durumu yaşayan oldu mu? İyileşme süreci ne kadar sürdü? Çok kafam takıldı ilk çocuğum bişey olcak diye titizleniyorum☹️
Musabavs Meltemavi geçmiş olsun . Bizim de öyleydi göz muayenesinde gözyaşı kanalları tıkalı olduğunu öğrendik . Masaj yapmak gerekiyor . Ama doktorunuz görse daha sağlıklı olur tabiki
Echche Meltemavi evet yaşadık. Memen gözüne değmesin ondan mikrop kapıyor. Nedir damla vermişti doktor. Günden güne azaldı. 1 hafta anca sürdü. Sag gözünde vardi ama sola da damlat dedi doktor, çünkü ona da bulaşıyormus. Sen de ikisine de damlat. Uzun süreli bir rahatsızlık değil. Cok geçmiş olsun canım 🙏🧿🌸
Gokalpsmom06 Meltemavi Evet canim aynisini ben yasadim tek gozunde oluyordu benim.bebegimin serum fizyolijik damlattim ve sonrasinda pamukla temizledim surekli 1 haftada gecti sukur
Uzymom Meltemavi benim oğlumunda tek gözünde olmuştu anne sütüyle siliyodum bi kaç güne geçti. Ama dikkat edin eğer geçmezse göz kanalları kapalı olabiliyo bi doktora gösterirsiniz
Meltemavi Musabavs masajı burunla göz arasındaki yere mi yapıcam bide günde ne kadar masaj yapıyordunuz çok teşekkürler şimdiden ☺️
-Sarem- Yenidoğan bebeklerin gözyaşı oluşmadığı için çapaklanma olabiliyor ben her gun kaynamış su ve pamukla siliyorum ılık Bi sekilde temizleniyor oyle Bi de bi yerde okumuştum gözpınarlarına masaj yapmak da iyi geliyormuş ☺️
Tuce5_5 Korkma , evham yaparsan terbir alamazsın, doktorun dediklerini uygula anne sütü herşeydir , yüzüne gözüne damlat temizleme pamuğuyla sil , fizyolojik serumlada silebilirsin göz ve burun temizliği için oluyorlar zaten 😇😊
Bebegimm1 Gokalpsmom06 serum fizyolojikde tuz var bebegin gozune zarar verebilir doktorunuz mu önerdi size masaj yapmak iyi geldigini duymustum🤔
Musabavs Meltemavi göz ile burunun birleştiği yerden aşağı doğru. Pompa yapar gibi hafif hafif . Aklıma geldikçe 5-6 kez yapıyordum canım. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin 🙏🏻🙏🏻
Mom8732 Bebegimm1 bize de doktor serum fizyolojik damlatabilirsiniz dedi. Bende hem göz pınarlarına masaj yaptım hemde fizyolojik kullandım geçti çok şükür. Hatta şuan 8 aylık geçen gözleri mikrop kapmış önce dalinle yıkadım sonra serum fizyolojik damlattım bi damla geçirdi çok şükür
Gokalpsmom06 Bebegimm1 eczaci önerdi cok da iyi geldi Zaten uzerinde burun ve göz icin kullanilir yaziyor bir zarari yok yani
Bebegimm1 Mom8732 tuzlu su sonucta gozune zarar verir diye dusundum faydalı oldugunu ilk kez duydum tesekkur ederim bilgi için🌸 🤷♀️
Meltemavi Uzymom göz pınarları tıkalıysa operasyon mu geçiriyor inşallah sadece anne sütü ve damlayla geçer kasvet bastı beni iyice dert oldu bana ☹️
Mom8732 Bebegimm1 bizim aile hekimi ilaçsız tedaviyi seviyor bir hafta böyle yap olmazsa gelirsin dedi oldu 😂 rica ederim 🥰
Uzymom Meltemavi ay aynı benim ilk zaman ki hallerim ki hala öyleyim ama çapak oldu diye ağlıcak kıvama gelmiştim 🤦🏻♀️ Hiç korkma bişeycik olmaz bi kaç güne geçer merak etme. Yenidoğan her bebekte oluyo benim anladığım kadarıyla birazda yeni dünyaya adaptasyon süreci gibi bişey içini ferah tut 🥰
Meltemavi Birdenizhikayesi sadece masaj yaparak mı geçirdiniz sizde yoksa anne sütü felan damlattınız mı bu anne sütü ne iyiymiş burnuna da damlat dedi bana doktor dogum lekelerine de iyi geliyomuş ☺️
Mom8732 Meltemavi masaj yaptığınız da içerdeki birikintinin çıktığını göreceksiniz zaten sütünüzü göğsünüzün ucunu değdirmesen damlatın temiz yumuşak bir bezle temizleyin anne sütünden korkmayın 3 4 günde geçtiğini görürsünüz inşallah. Hatta kızımın yüzün de beyaz yağ bezesi gibi noktalar vardı sütümden damlattım onlar da geçti 😁
Birdenizhikayesi Meltemavi hem sütümü damlattım hem de masaj yaptım canım öyle gerçekten çok faydalı 🥰