mom073 Evet hanımlar… Bahar temizliği yapacağım ama nerden nasıl başlayacağım bilmiyorum. Evimize taşınalı nerdeyse 5 ay olacak ama ben daha genel bi temizlik yapmadım. Eşim yardımcı almak istemiyor covid sebebiyle çok pimpirikli tek başıma yapacağım. Evim 6 oda 3 banyolu o yüzden bi yardımcı iyi olurdu aslında ama malesef. Önerilerinizi almak isterim bian önce başlamak istiyorum 1 haftaya yayarak yapacağım planım o şekilde ama nerden başlayacağımı bilmiyorum.
Minik1anne mom073 ben 4 oda 1 banyoyu mutfak falan derken 3 günde bitirdim bide covid olmuştuk karantinamız bitti herşeyi temizledim birde oturmadığımız odalardan başladım öyle temizledim canım en son mutfak ve oturduğum odayı temizledim kolay gelsin şimdiden evin baya büyük Allah yardımcın olsun
ErenimBalOglum mom073 ben nerden başlasam diye düşünüyorum hiç yapasımda yok 😃😃havalar buz gibi donuyorum resmen
mom073 duru2603 evet banyoları en son yapmayı düşünüyorum. Peki perde yıkama önerin var mı canım daha önceki evimde stor kullandığım için perde neyle yıkanır bilmiyorum 😒
Mugeela44 Bu arada bence önce mutfak tabii ki. Aynı zamanda nevresimler makineye sonra tim oda sil süpür toz alma sonra perdeler ve cam. Ardından gardırop içi düzeni 🤦🏼♀️🤪🤪
Minik1anne mom073 perdelere 1 ölçek çamaşır sabunu aynı yere 1 paket kabartma tozu yumuşatıcı birde içine 5 tane küp şeker yeni öğrendim bunu 3 seferdim yıkiyorum perdelerim bembeyaz oldu
mom073 Minik1anne geçmiş olsun canım. Evet oturmadığımız odadan başlasam daha mantıklı kapısını kapatırım temizleyip. Sırayla giderim sonra🥲 sağol canım inşallah en az hasarla atlatırım😂
Minik1anne mom073 inşaAllah canım inşaAllah kolay gelsin ne demisler başlamak bitirmenin yarısıymiş😂🤗
mom073 ErenimBalOglum hahahah ah kuzum aynen. Burda havalar bi sıcak bi soğuk şimdi camları silcem kesin yağmur başlayacak 😂 ama artık biyerden başlamam lazım oruçluyken çok zor olucak 🥲
Minik1anne mom073 sabun ve kabartma tozu aynı hazneye yumuşatıcıyı yumuşatıcı konulan bölüme küp şekerleride perdeleri attıgın yere at canım rica ederim🤗
ErenimBalOglum mom073 bizde kar yağmur gidiyor valla camlar kaldı malesef öyle karadeniz havası malum bide ev sobalı olunca ne kadar temizlesen boş ben kesin 5 6 kere yaparım bahar temizliği 😃😃 soba tek odada diğer odalar ısınmıyor temizlik yapmaya kalksam çocuk yanımda üşüyecek odada tek bırakamıyorum sobadan yanar diye 😊allah yardimcim olsun âmin 😃
ErenimBalOglum mom073 bu arada senin diyet nasıl gidiyor kuzum ya ben memleketten geleli istahim açıldı öküz oturdu içime 😄😄
minnosummm ErenimBalOglum Canım senin evde sobaliymis perdeyi neyle yıkıyorsun benim perdeler sobanın işinden siyahlasti
mom073 ErenimBalOglum ben devam ediyorum canım kayınvalidemler salıya kadar bizde aspor yapamıyorum sadece ama yememe dikkat ediyorum😍 sende devam edersin hiç sıkma canını bazen insan ye gitsin moduna giryor 😂
eymenzeynep Temmuzda taşınacağım için bahar temizliği yapmayacağım ama öneri verebilirim. Ben olsam önce baza içlerini hallerderdim. Güzelce süpürüp siler havalandırılacak eşya varsa havalandırır güzelce yıkamış olduğum hurçlara koyardım. Sonra giyisi dolabına geçerdim. Baştan aşağı tüm kıyafetleri yıkar kuruturdum. Dolabıda bol köpüklü su ile siler kurulama yapıp kıyafetleri yerleştirir en son yumoşun spreyi var çok güzel kokuyor onu sıkardım. Sonra ayakkabılığa girişir kullanmadıklarımı ayırır bol domestoslu su ile siler kurutur yerleştirirdim. Sonra da mutfak dolabina girişirdim. Ağzı açık şeyler varsa bakliyat kutuları alır onlara boşaltırdım. İç dış güzelce silip tabağı çanağı makinede kısa programda yıkar yerleştirirdim. Sonra oda oda girip o girdiğim odanın önce perdesini makinaya atıp camını siler yerlerini süpürüp siler perdesini asarım kapısını örterim. Tüm odalar bitince banyolara tuvaletlere girip güzelce domestos döküp cif ile ovalarım. Her yer bitince üstten yine her yeri süpürür vileda ile yine üstten silerim.
mom073 eymenzeynep 😂😂😂 okurken yoruldum valla 😂 çoğu eşyaları taşınırken atmıştım zaten o yüzden o yönden kolay olacak benim için ama cidden bu kadar iş beni bekliyor 🥲 önerin için teşekkür ederim canım 🥰