Denes canım evet önemli bir vitamin ama korkma takviye ile düzeliyor. Benım kızımın 12 aylık iken rutin kontrol sırasında fark edildi hem d vitamini hem b12 vitamini. 2 ay d damlası ve b12 spreyi kullandık d vitamini arttı ama b12 aynı kaldı bunun sonucunda dr b12 yanı dodex ampul iğne verdı tam 5 hafta ampulu 10 da 1 yapıldı allaha şükür hem d vitamini hem b12 yükseldi artık. Sana vercem tavsiye bebege en cok anneden gecen eksiklik mış bunlar sen emziriyorsan sn kendıne takviye al benımde düşük müş bunlar bu arada yeni ögrendım. Sen kendını tamamla emzırıyorsan gecer bebege. Dr illa takviye vermıs tır onu da kullanırsın. Bu arada benım sana şiddetle tavsiye edeceğim bırsey var hergun bebege güneş aldır bak bu vitamin kemikler üzerinde etkısı cok keısnlıkle gunes aldır 1 saat en az sonra görürsün kendını naısl topluyor benım kızımın bacakları bozulmustu d vitamini eksikliğinden dolayı güneşe cıkardım 2 aydır hergun Allaha şükür bacakları düzeldi kemikleri sertlesti sanırım artık daha dık basıyor. Bide boynunu tutamıyor yazmısın kuuzm devamlı gözetim altında iken yüz üstü koy zamanla kaldırır kafasını. Kalsiyum degerleri nasıldı pekı kemikte ınan benım artık ögrendım kalsiyum ve d vitamini bu ikisi aynı önemmlilşşte imiş