aylakmadam merhabalar, linçlenecek bir şey yok maalesef bunlardan ne kadar uzak tutarsak tutalım bir gün geliyor başlamak zorunda kalıyoruz, lazım oluyor. Evlerimizde bebeklerimize yalnız bakıyoruz eskisi gibi kalabalık aileler, yardımlar, ay 5 dk anneme bırakayımlar kalmadı. Eee bu çocuk ne yapacak akşama kadar da çocukla en iyi anne bile tek başına hadi işi gücü geçtim yapmasın diyelim ama ne kadar oyalayıp, sürekli çocuğa eğlence bulabilir ki? Kaldı ki işi gücü nasıl yapacağız? Zararlarını tamam kabul ediyorum ama aşırıya kaçmadıkça zarar verdiğine de inanmıyorum. Bizde bir süredir izliyoruz 9 aylık bebeğim. Maalesef teknolojiden yararlanmak zorunda kalıyorum. İzleme mesafesine ve ses ayarına ennn önemlisi de ne izlediğine dikkat ediyorum sadece. Birde sürekli karşısında çocuğu bırakmıyorum iş falan yaparken izliyor yada oyalanacak bir şey kalmayınca oturup birlikte izliyoruz, oynuyoruz falan. Yemek yerken, birlikte vakit geçirirken, ailece otururken, dışardayken aman oyalansın diye falan asla açmıyoruz. Zaten izlediği şeyler belirli olunca dizi gibi reklam gibi şeylerle açık bile olsa ilgilenmiyor çünkü alıştırmak önemli. O zaman bahsedilen zararları olmuyor. Konuşamama, yeteneksizlik, monotonluk aşırıya kaçarsa olur diye düşünüyorum. Bağımlısı oldu diyorsunuz biraz kontrol etmeye çalışın yeter. Başka gerçekten çare kalmıyor. Aşırıya kaçıp çocuğu ekran delisi yapmadıktan sonra da çevremde hiç zararını gören duymadım. Ölçüye dikkat edelim. Hiç izletmeyenleri tebrik ederim ama biz yapamadık.