Gamzealya35_ Merhabalar 16 martta doğum yaptım, kızım 33 haftalık 1880 gram dünyaya geldi, küvezde kalıyor. 1945 grama ulaştı bugün, tecrübeli prematüre anneleri var mı aramızda fikir alışverişi yapalım🙏
230820 Gamzealya35_ canım benim miniğimde 29 haftalık 870 gr doğdu 800 gr düştü 53 gün küvezde kaldı şu an düzeltilmiş 5 aylık kronolojik 7,5 😊❣️
Twinsmomy Gamzealya35_ Benim bebeklerim 35 haftalık doğdular biri 1300gr di biri 2300 kuvezde kalmadık çok şükür 2 gün hastanede kaldık normal eve çıktık sonra. Bı an önce kavuşursunuz inşallah bebeğinize 🥰
230820 Gamzealya35_ canım hijyenine dikkat ettik en çok hastahanedede ben bakıyordum zaten aynı düzenimize devam ettik
anneningunluguu Gamzealya35_ hayatımın en zor evresi oldu sanırım. 35+1 de doğdu bebeğim anne karnında gelişemediği için. 2100 gr doğdu. İlk 1 ay 1700 e kadar düştü küvözde 1 aylıkken 2100 gr dı yine. En fazla 600 gr alıyordu ayda . Sürekli doktora gidiyorduk. eprotin kullandık yok fayda etmedi. 6 ay boyunca reflüsü vardı kustu. Benim ablam yenidoğan yoğun bakım hemşiresi o çok destek oldu bana besleme bakım vs. 10 aylık olucaz bi kaç gün sonra hala zayıf bebeğim. Çok ilgi isteyen bebekler prematüre ler. Hiç kıyafet olmadı ilk başta. Hastane çıkışlarını 3 aylıkken anca giydi. Özel kıyafet diktirmiştik yazdı bir de.
Gamzealya35_ anneningunluguu ben de 33 haftalık doğurdum, 1880 doğdu 1670 e kadar düştü, her kıyafet poşet gibi oluyordu 🥺 şimdi 10 gündür küvezde kovidden dolayı göremiyorum da 😔 her gün bir telefon beklemek öyle zor ki, ne lohusalıgımı anladım ne anneliğimi..
anneningunluguu Gamzealya35_ çok iyi anlıyorum sizi. Bu çocuk yaşamaz dediler. Annemler bile ilk görünce zor büyür bu demişler ama bana o zaman söylemediler. Evet zor büyüdü biraz ama büyüdü 😅 benim eşim de izni bitti gitti. Hastane odasında bırakıp gitmek zorunda kaldı bizi bi de. Lohusalık psikolojisi. Çocuk kusar emmez onun pskolojisi. Eşim yanımda yok onun pskolojisi. Derken kafayı yiyecektim. Çok zor günlerdi. Bebeğim 4 aylıkken gelebildim evime. Eşim görmedi o zamana kadar. Bulunduğumuz şehirde imkanlar kısıtlı biraz. Kendi memleketimdeydim bebeğimin kontrolleri için. Şimdi bile 10 aylık 7 aylık bebek gibi duruyor. Ama sağlıklı şükür. Emeklemiyor ama dönerek tüm odayı turluyor. 40 gün boyunca zeytinyağıyla masaj yapıp duş aldırdım her gün. Pamuklara sardım büyüttüm adeta 😊
Meflug Gamzealya35_ 26+2 haftalık 970 gram doğdu 700grama kadar düştü 76gun kuvezde kaldı beyin kanaması geçirdi.şu an gayet sağlıklı kronolojik 7,5 düzeltilmiş 4,5 aylık oğlum.
Gamzealya35_ anneningunluguu annelik ne büyük emek… Böyle hayal etmemiştim ben de hiç, cevremde de bu kadar kücük bebeği olan yok, yaşım 26 ilk bebeğim tecrübem de yok 😊 ama benim parmak kızım da cok güçlü birlikte büyüyüp gidicez, evine gelsin de gerisi kolay olur
anneningunluguu Gamzealya35_ aa yaşıtmışız benim de ilk bebeğim 😊 parmak bebek gün gelecek parmak uçlarına basacak inşallah 😊
75kinalikuzu Gamzealya35_ allah kavuştursun canım bende 30 haftalık doğum yaptım 1.5 kilo 50 gün yattı 2 kilo olun verdiler şimdi 15 aylık çok şükür
Erkengelenmucizem Gamzealya35_ bebeğinizi bir an önce kucağınıza alır evinize geçersiniz inşallah 🥰 kızım 27 haftalık dünyaya geldi bize doktorumuz bebeğin bulunduğu odayı sık sık havalandirin , çok fazla kalabalık ortamda olmasın insanların nefesi hasta falan olurlarsa enfeksiyon kapar demişti hijyene dikkat edin. Ben bebeğimin odasına 3. Kişi olarak kayinvalidemi bırakıyordum maskeli şekilde sadece o da iki dk görüp çıkardı hemn annem geldiğinde de aynı sekild yapardım en fazla iki dakika kalırdı kimsenin kucağına vermezdim ben ve eşim dışında sık sık ten temasında bulunurduk şimdi duzletilmis 14 aylık oldu şükür ,🙏
Zeynepalya_ve_annesi Gamzealya35_ 32 haftalık 2570 gr zatürreli doğdu 4 gün küvözde kaldı sonrasında eve geldi prematüre bebekler diğer bebeklere oranla daha hızlı gelişirler ama enfeksiyonada en açık onlardır sizden başka kimse temas etmesin sık sık göğsünüzğ sağın bol bol biriktirin geldiğinde size ihtiyacı olucak moralinizi yüksek tutun üzülmeyin bu günleri düşünüp sonrasında sen ufacıktın nasıl büyüdün diceksiniz şuan benim oğlum 9 yaşına gircek 19 aylık kız kardeşi var
tekgamzelimm Gamzealya35_ Hijyene dikkat ettim öncelikle, doktor bana kalabalık ortama bebeğini asla sıkma senden başka kimse ellemesin dedi. Ve hep karanlıkta uyuttum büyüme hormonu salgilasin diye. 35 haftalık doğum yaptım bu arada