Durununannesi06 gündüz totalde 2 saat 45 dk uyku yani nerdeyse 3 saat, bu fazla gelmiştir. Büyük oğlum 2,5 yaşında. 6. Ayından sonra ne zaman 1-1,5 saatten fazla uyuduysa gece uyumazdı. Aynı şekilde 45 dk dan az da uyursa uyumazdı. Ne az ne çok olacak.
Dönemsel uyku gerilemeleri de var ayrıca,bebek de olsa küçük bir insan.Bizim de uykumuzun kaçtığı günler oluyor. Karnı tok derdi yok, derdinin olmadığını söyledi mi 😊
Belki gündüz bir şeye çok heyecanlandı? Belki diş kaşıntısı var hafiften? Belki sizi veya babayı özledi kısa dönemsel bir “daha fazla görme” zamanında.Hele ki 0-12 aylık dönemde her 15günde bir ortalama bir şeyleri değişir,başka yetenekler kazandığı gibi duyguları da aynı şekilde gelişir.
Ve eğer stres yapıyorsanız ve bunu görüyorsa hissediyorsa,kendisi de “annem stresli demek ki güvensiz bir durum var bende stresliyim” durumuna girer. Anne = bebek dönemindesiniz.
Mesela büyük oğlum 6-11 ay arası gündüz 7de kalkardı bazen 8de kalkardı. Öğlen 12-13 civarı 60-80 dk uyurdu.Eğer öğlen 12 de diyelim 50dk uyuduysa ve aktif bir gün geçiriyorsak, 16:30u geçirmeden kısa bir 30-40 dk şekerlemesi de olurdu. Gece yatış 21-21:30
Yani uyanmadan sonra uzun uykuya geçiş için ortalama 4,5-5 saat ara olurdu. Sabah 7de kalktıysa 12, 8de kalktıysa 13.
Öğlen 16:30 da kalktıysa 21:30, 16:00 da kalktıysa 21:00
Uykusundan 1 saat önce uyku rutinine başlardım. O dönem tabi 2019 haziran temmuzdu akşamları çok çıkardık,uyku arkadaşına alıştı dışarıdayken de ona sarılır uyurdu bebek arabasında.(Dışarda banyo masaj yapamayacağımdan 😊)
Bu gündüz uyku süresi zamanla kısaldı, şimdi 2,5 yaşında. 18-19 aydan beri gündüz 30-40 dk uyuyor veya bazen hiç uyumuyor.Bazen uyumamaları haftada 2-3 gün. 4-5 gün uyumamalara başlayınca ki tahminimce 4-5 ay sonra olur, gündüz uykusu doğal olarak kalkacaktır 3 yaş civarı bizim.
Sakin olun ve merak etmeyin uykusuz ve anlam veremediğiniz veya neden ona yardım edemiyorum dediğiniz günler geçecek.Konuşmaya başlayınca her şey daha kolay 🌸